www.car.cz
 

K projektu Startovné do života
     15.8.2006 18:37 - tisková zpráva


HRDOŇOV – I děti z dětských domovů touží po tom, aby jednou mohly usednout za volant a řídit třeba vlastní vůz. Kromě toho si nejeden kluk přeje stát se profesionálním řidičem.

Pořídit si ale řidičský průkaz není v současné době levnou záležitostí. Finance na autoškolu se v rozpočtech dětských domovů hledají jen obtížně, přestože je mezi dětmi zájem o řízení značný. Tuto situaci se proto rozhodla řešit Nadace Livie a Václava Klausových spolu se společností ÚAMK, a.s. a začaly tak spolupracovat v rámci projektu Nadačního fondu Startovné do života.

V loňském roce byla z prostředků fondu zahájena pilotní intenzivní čtrnáctidenní výuka a na to navazující výcvik k získání řidičského oprávnění skupiny B. Kurzu, který se konal v Českých Budějovicích, se zúčastnilo jedenáct dětí z dětských domovů z celé ČR a úspěšnost závěrečných zkoušek byla stoprocentní. Další kurz se odehrál před několika měsíci v Opavě a zúčastnilo se deset dětí. Obě společnosti se rozhodly ve spolupráci pokračovat i nadále.

Další intenzivní kurz začíná 18. srpna v 19 h v hotelu Fontána na Hrdoňově u Lipenské přehrady. Všichni účastníci autoškoly budou přivítáni a dozví se, co všechno je během výuky čeká. Vedení hotelu zajišťuje ubytování i stravování. Závěrečné zkoušky se pak uskuteční 4. září 2006 za podpory Magistrátu města České Budějovice.

Více informací o projektu Startovné do života naleznete také na stránkách zde:

Pavel Kuchálik
Ředitel odboru vnějších vztahů a komunikace
ÚAMK a.s.


PR


 
 
Fotogalerie:   Race Car Challenge Most - HAIGO - M. Jenčík

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose