www.car.cz
 

Václav Pech jun. vyhrál evropskou klasifikaci Budapešť Rallye
     16.8.2006 19:31 - tisková zpráva


Václav Pech jun. společně se svým navigátorem Petrem Uhlem zvítězil o víkendu v Maďarsku na Budapešť Rallye, která se jela jako další díl Mistrovství Evropy- region central. I když se Václav Pech jun. stal absolutním vítězem tohoto mistrovství již po vyhrané domácí Bohemii, měl několik důvodů proč v Maďarsku startovat.


,,Budapešť Rallye jsme měli v reprezentačním plánu již od začátku sezóny a navíc jsme zde prodávali naše EVO IX,protože na Barum Rallye stavíme zbrusu nový vůz. Maďarský kupec měl zájem o kompletní servis  mechaniků z Charouz Racing Systému, kteří náš vůz chystají a my jsme tuto soutěž absolvovali s vozem Josefa Semeráda, který je totožný s naším a pochází také z dílen Charouz Racing Systému,“ objasňuje Václav Pech jun. zákulisí soutěže.

Ten do soutěže vstoupil opatrněji, ale již po pár rychlostních zkouškách bojoval s místním jezdcem Bútorem na speciálu Suzuki ,, Super 1600“ o celkové vítězství.,
,,Ten nás překvapil svým rychlým vstupem do soutěže a museli jsme se hodně snažit, abychom se udrželi v boji o první příčku.

Na 5. rychlostní zkoušce nás ještě přibrzdil defekt předního kola, ale na konci I.etapy jsme ztráceli již pouhých 16s a těšili jsme se na neděli, ve které jsme se chtěli pokusit dostat do vedení. Ráno však řada jezdců nenastoupila ať již pro technické problémy nebo z důvodu, že tato etapa se nepočítala do jejich maďarského mistrovství.

Tím jsme se rychle dostali do vedení s velkým náskokem 2 minut na Karla Trojana a Vaška Arazima a to jsme udrželi až do cíle,“ dodává k průběhu soutěže Václav Pech jun. Celá soutěž byla podle slov Václava Pecha hodně náročná. I. Etapa se jela v okolí Salgotarijánu na technických rychlostních zkouškách s hodně rozbitým asfaltem a místy šotolinou, naopak II.etapa se celá odehrávala v okolí známého okruhu Hungaroring, kde pořadatelé využili z malé části okruh formule 1 a z části jeho přilehlé obslužné komunikace.

Celou soutěž pak ztěžovalo proměnlivé počasí,které všem dělalo starosti s volbou
pneumatik. Zde se opět ukázalo, jak výtečně fungují pneumatiky Matador,
na kterých Václav Pech jede a díky kterým se mu podařilo zvítězit i
v Budapešti.

Dalším závodem, který čeká Plzeňskou posádku bude koncem srpna Barum Rallye Zlín, kde bude Václav Pech jun. s Petrem Uhlem startovat s zbrusu novým Mitsubishi EVO IX, na kterém se intenzivně pracuje a pvní testovací kilometry by měl Václav Pech najezdit již o ndcházejícím víkendu.


Konečné výsledky Rallye Budapešť 2006 ( v rámci klasifikace Evropy)

1. Pech-Uhel
2. Trojan-Rihak   +02:04,40
3. Arazim-Gál     +03:16,80
4. Papp-Szedő     +17:43,10
5. Nagy-Veres     +19:00,60
6. Juhász-Juhász  +19:01,60

PR/ BPA


 
 
Fotogalerie:   Rallyesprint Harrach, foto Jiří Dokulil

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose