www.car.cz
 

ALMS 2006 : Tomáš Enge pokračuje v boji o titul
     18.8.2006 09:45 - tisková zpráva


Tomáš Enge zasáhne o víkendu do dalšího dílu souboje titánů, jak American Le Mans hodnotí souboje zelených vozů Aston Martin s konkurenčními Corvette. Český jezdec je s Darrenem Turnerem na druhé příčce v šampionátu a na Elkhart Lake budou bojovat o každý bod.


Strhující souboj továrních týmů ve třídě GT1 je jedním z magnetů letošního ročníku ALMS, další díl hostí Road America v Elkhard Lake. Po šesti odjetých závodech mají Enge s Turnerem 94 bodů, na vedoucí duo  Olivier Beretta a Oliver Gavin ztrácí 12 bodů. Ještě vyrovnanější je situace v hodnocení značek, kde Aston Martin a Corvette dělí bodů 11.

Road America patří mezi klasické americké tratě a až do letošního zařazení Miller Motorsport Parku to byl s délkou 4048 míle nejdelší okruh v sérii. Enge se na trati představil ještě s Ferrari 550 Maranello v roce 2003, kdy společně s Peterem Koxem skončili na třetím místě. Závodní program začíná o pátečním volným tréninkem, samotný závod je na programu v neděli ve dvě hodiny místního času.

Tomáš Enge: "Čeká nás závod na trati, kterou známe ze sezony 2003, takže máme data, ze kterých můžeme vyjít. Příprava by tak měla být jednodušší pro nás jezdce i tým. Myslím, že by nám okruh mohl vyhovovat,  ale stejně je jisté, že nás čeká další těsný boj se soupeři. Situace v šampionátu je vyrovnaná, odstupy  nejsou velké a do konce chybí ještě čtyři závody, takže je důležitý každý bod."

BPA


 
 
Fotogalerie:   Jarní Brno 2006, D4, foto Michal Kopeček

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose