www.car.cz
 

Hvězda z plakátů Ital Basso na Barumku letos nepojede !!! :-((
     18.8.2006 13:43 - Pavel Jelínek


Favorit blížící se Barumky a již jistý mistr Evropy Giandomenico Basso údajně odvolal svojí účast na letošní Barum rally Zlín.

Byl jejím hlavním lákadlem a jeho dábelský průjezd ve Slušovicích bude provázet všechny  účastníky na plakátech i  na programech i na dalších materiálech soutěže.Již jistého mistra Evropy s vozem nové kategorie S2000 ale samozřejmě již nic nenutí u nás  startovat. Zisk dalších bodů mu je již k ničemu. Česká premiéra této nové a FIA prreferované kategorie se odkládá. Italský tým prý dá přednost startu vozu Fiat Punto Abarth S2000 v seriálu Mistrovství světa, což je logické, i když  pro  tuzemské fandy smutné.

Přitom ještě v úterý na pražské tiskovce ředitel soutěže Regner tvrdil, že Basso určitě přijede. Včera na tiskovce ve Zlíně již po jejím skončení  připouštěl, že to není až tak jisté a že  záleží jen a jen na týmu.

Favoritem tak zůstává člen továrního týmu Ford Roman Kresta, který nyní opět testuje vůz Mitsubishi Lancer EVO IX. z dílen Charouz racing systemu v Bělé pod Bezdězem. Velkým soupeřem mu bude úřadující mistr Václav Pech se shodným vozem, navíc ze  stejných dílen, jehož výhodou je, že  lancer devítku  již poměrně důvěrně zná !!

Ale překvapit může i řada dalších jezdců - Odložilík, Barvík, Jelínek, a další. Z Bulharska pak přijede trio Dončev, Iljev, Tanev, z Rakouska velmi rychlý Mörtl, z Polska Solowow, Grzyb a Bebenek atd. Zmínit ještě můžeme  světovými starty ostříleného Slováka Béřeše. V předběžné startovní listině pak figuruje celkem 118 posádek.

"Je mi to líto, ale vedení týmu rozhodlo, že letos ve Zlíně závodit nebudeme," napsal tovární jezdec Fiatu Basso kolegům z MF Dnes.

PS: no a pokud někdo do Zlína  nechce jet, připomínáme, že ve stejném termínu se na  okruhu v severočeském Mostě koná jiná  skvělá motoristická akce. EP  TRUCKů !!!! I ta stojí  za  návštěvu a každého fandu jistě  nadchne.


 
 
Fotogalerie:   Letní Most z archivu týmů objektivem P. Frýby

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose