www.car.cz
 

Krásné historické vozy přivítalo České Švýcarsko - Rallye Sachsen Classic
     21.8.2006 17:34 - Vladimír Rožánek


Krásné vozy z let dávno minulých, ale také lehce sportovní konstrukce z dob totality, to vše bylo k vidění v krajině Českého Švýcarska při podniku Rallye Sachsen Classic, která k nám opět zavítala.

 

Velmi srdečnému přijetí se dočkala tato rallye již v loňském roce, a tak se němečtí organizátoři rozhodli pro uspořádání polední přestávky na Křinickém náměstí v Krásné Lípě, kde si zájemci, kterých se sešlo hodně, mohli i detailně prohlédnout skvosty historických limuzín.

 

Rallye plná historických krasavců značek Rolls Royce, Mercedes Benz, Audi, BMW, ale také Škoda, Laurin a Klement nebo Paběda, začala již 17. 8. ve Zwickau, které patří mezi kolébku německého automobilového průmyslu a skončila v sobotu ve skleněné manufaktuře firmy Volkswagen v Drážďanech.

 

Trasa přes naše území vedla od hranice v německém Sohlandu, přes Šluknov, Staré Křečany, Zahrady, Krásnou Lípu, Doubice, Jetřichovice a Hřensko, kde naše území opět opustila.

 

Rallye Sachsen Classic se zúčastnilo hned několik muzejních perel ze Škody Mladá Boleslav, například závodní vůz Laurin a Klement 300 z roku 1920, nebo další závodní vůz 1100 OHC z roku 1957.

 

V Rallye Classic nejde ani tak o rychlost, ale o přesné projíždění světelných závor, při rychlostech okolo 35Km/h. Nad akcí převzal záštitu i saský ministerský předseda prof. Georg Milbrandt. Nejstarším vozem ve startovním poli 186 aut, byl Renault EF Phaeton z roku 1913.

 

Hlavním pořadatelem, jemuž patří největší díky, je Motor Presse Stuttgart, který i u nás vydává různá motoristická periodika. Nezbývá, než doufat, že krásné vozy z Rallye Sachsen Classic uvidíme opět za rok i na Severu Čech.

 

 

Vláďa Rožánek


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose