www.car.cz
 

Patnácté závody trucků na okruhu v MOSTĚ budou velkolepé !!
     22.8.2006 09:48 - tisková zpráva


Matador Czech Truck Prix 2006

Závodní víkend, který je tradičním vrcholem motoristické sezóny na Autodromu Most, se opět přiblížil. Český podnik FIA European Truck Racing Cup  se na severočeské trati jede už po patnácté za sebou a jako vždy půjde o velkolepou podívanou.

 

Součástí vrcholného závodního víkendu je pochopitelně jako obvykle celá řada doprovodných akcí na diváckém svahu, které budou odstartovány Open Air koncertem Slávka Janouška, Honzy a Vojtěcha Nedvědů se skupinou v pátek 25. srpna od 19,00 hodin. Během víkendu si veřejnost bude mít možnost zevrubně prohlédnout areál Centra výuky bezpečné jízdy, Polygon Most a vyzkoušet některé cvičné moduly. 

 

To podstatné se ale bude odehrávat na závodní dráze. Kromě závodů obřích tahačů, kterých je letos přihlášeno pětadvacet,  diváci uvidí také sportovní vozy a prototypy ze série Sports Car Challenge a finálový dvojzávod letošního desátého ročníku Česká pojišťovna – Škoda Octavia Cupu.

 

 

V dosavadních čtyřech bodovaných podnicích FIA Evropského poháru tahačů si nejlépe vedl Jochen Hahn, který vede průběžné bodování. Z českých truckerů je na tom  přesně v polovině sezóny nejlépe David Vršecký na pátém místě, Frankie Vojtíšek je sedmý a Adam Lacko dvanáctý.

 

Pohár octavií bude velice napínavý, protože v současnosti může získat titul absolutního vítěze letošního desátého ročníku sedm pilotů. Nejlépe je na tom loňský mistr Jiří Janák, kterému ale na paty šlapou Michal Matějovský, Jiří Navrátil, Václav Brejla a Erik Janiš.

 

Program víkendu se bude odehrávat podle obvyklého schématu, v pátek se konají tréninkové jízdy, v sobotu i v neděli se začíná v 9,00 a trucky jedou vždy jeden kvalifikační a jeden mistrovský závod. Stroje ze Sports Car Challenge jedou jeden ostrý závod v sobotu a jeden v neděli, pohárové octavie mají sobotu vyhrazenu pro kvalifikace a v neděli čekají jejich piloty dvě finálové bitvy, jedna dopoledne a jedna odpoledne.

 

Možná ani není nutné závěrem dodávat, že je ohlášena přítomnost mnoha osobností ze sportu, kultury, byznysu i politiky a že půjde nejen o sportovní, ale i velkolepý společenský svátek, který do Mostu opět přitáhne desítky tisíc návštěvníků nejen z České republiky, ale skutečně z celé Evropy.

 

(21.8. 2006)

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Fotokuriozity z archivu mosteckého okruhu

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose