www.car.cz
 

SEAT ALTEA XL. Nový člen rodiny SEAT
     22.8.2006 09:40 - tisková zpráva


· Rozšíření nabídky v atraktivním rodinném segmentu
· Prostor a bezpečnost pro celou rodinu
· Zavazadlový prostor až 635 litrů – mezi konkurencí nemá obdoby

SEAT pokračuje v rozšiřování své nabídky a představuje nový model Altea XL, který tak uzavírá nabídku španělského výrobce v tomto segmentu. Nová Altea XL, jejíž první snímky dnes SEAT uvolnil, nabízí stejný sportovní temperament a špičková technická řešení jako její menší sourozenci, ale je zaměřena především na rodiny oceňující prostorný interiér a rozměrný zavazadlový prostor, provázený špičkovou úrovní bezpečnosti.

SEAT Altea XL je o 187 mm delší než základní model, což zajišťuje vynikající komfort cestujícím a bohatý prostor pro zavazadla. Původní objem zavazadlového prostoru modelu Altea - 409 l se zvýšil na 532 l a posunutím zadních sedadel až o 140 mm dopředu ještě dále vyroste na 635 l, což je nejvyšší hodnota v dané třídě vozů.

Ve srovnání se základní Alteou lze navíc zadní sedadla posunout také o dva centimetry dozadu, takže pasažéři na zadních sedadlech získají více prostoru pro nohy. Celkový rozsah podélného nastavení sedadel byl u Altey XL zvýšen na 160 mm.

Nejnápadnějších stylistických změn doznala záď vozu, která získala měkčí rysy, zdůrazňující rodinný charakter modelu. Nejvíce zaujmou rozměrná koncová světla, která jsou zčásti včleněna do blatníků a zčásti umístěna ve výklopných zadních dveřích. Funkci rodinného vozu podtrhují i sériově montované střešní nosiče.

Uvnitř Altey XL  lze nalézt řadu dalších vysoce funkčních detailů, jako jsou například sklápěcí stolky na zadní straně opěradel předních sedadel , elektrická zásuvka v zavazadlovém prostoru nebo jeho praktický kryt. Ten je navržen zcela nově, ne jako pevné víko, ale jako vysouvací roleta, kterou lze jediným dotykem zatáhnout.

Dalším příkladem zavádění nejnovějších technologií je volitelné vybavení vozu rozhraním pro připojení navigačního systému Tom Tom. Rozhraní je montováno vlevo od přístrojového panelu a umožňuje nejen pevné ustavení přenosného navigačního zařízení, ale i jeho napájení a přenos informací mezi zařízením a systémem vozu. Navigační systém Tom Tom 710 obsahující speciálně upravené mapy s vyznačením všech dealerů značky SEAT po celé Evropě bude dostupný v rámci výbavy na přání.

Altea XL vyjede se dvěma zážehovými motory, 1,6litrovým s výkonem 75 kW (102 k) a s dvoulitrem s přímým vstřikováním benzinu FSI o výkonu 110 kW (150 k), který bude kombinován výhradně s šestistupňovou automatickou převodovkou Tiptronic. Vznětové motory budou dostupné ve třech verzích, 1.9 TDI s 77 kW (105 k), 2.0 TDI 103 kW (140 k)- na přání také s dvouspojkovou převodovkou DSG.  a 2.0 TDI se 125 kW (170 k). Motorizace budou dostupné ve třech stupních výbavy: Reference, Stylance a Sport?Up.

Už v základní variantě Reference bude sériově dodávána velmi bohatá výbava zahrnující mj. klimatizaci, rádio s přehrávačem MP3, externím vstupem Aux-in a šesti reproduktory, senzor tlaku v pneumatikách, 16“ ocelová kola, střešní nosiče v matně černém provedení, tempomat, palubní počítač, elektricky ovládaná přední i zadní okna a zrcátka (s funkcí el. sklápění), flexibilní kryt zavazadlového prostoru a výškově stavitelné sedadlo řidiče.

O bezpečnost cestujících se stará šest airbagů, na přání lze objednat další dva boční airbagy pro zadní sedadla. K sériovému vybavení patří také systém ABS s TCS, na přání lze výbavu rozšířit i o elektronický stabilizační systém ESP s DSR s brzdovým asistentem EBA.

Nová Altea XL bude vyjíždět ze závodu ve španělském Martorellu, což je jedna z nejmodernějších a nejflexibilnějších evropských automobilek. Spolu s Alteou XL se zde vyrábějí i modely Ibiza, Córdoba, Altea, Toledo a León.

 

Světový šampionát cestovních vozů WTCC je po seriálu F1 a rallyovém mistrovství WRC nejdůležitější motoristickou sportovní disciplínou. V jeho letošním ročníku si tým SEAT Sport se speciálně upravenými vozy SEAT León vede velmi dobře a pravidelně obsazuje přední pozice. Po úspěšné účasti v brazilské Curitibě je nyní v čele šampionátu ve značkách a v klasifikaci jednotlivců zaujímají jeho jezdci s vozy SEAT León čtyři z pěti vedoucích míst.
 
Sedmý podnik letošního ročníku desetidílného seriálu šampionátu cestovních vozů WTCC se pojede ve dnech 2. a 3. září na Masarykově okruhu v Brně.


PR


 
 
Fotogalerie:   Rallye Sachsen Classic od V. Rožánka

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose