www.car.cz
 

Polygon Most se během víkendu trucků otvírá veřejnosti
     23.8.2006 12:55 - tisková zpráva


Areál nabízí seznámení s výukou i kontrolu tachometrů


Matador Czech Truck Prix je vrcholnou akcí motoristické sezóny na Autodromu Most. K obvykle bohatému doprovodnému programu na diváckém svahu letos přibyla jedna novinka - možnost zevrubné prohlídky Polygonu Most, Centra výuky bezpečné jízdy.

 

Během soboty a neděle 26. a 27. srpna se brány polygonu otevřou veřejnosti a všichni zájemci budou mít možnost prohlédnout si jednak školící středisko, ale i jednotlivé cvičné moduly. Vedení Polygonu Most připravilo dokonce i nabídku krátkého ukázkového kurzu za symbolickou cenu 300,- KČ. Kdo z návštěvníků závodů trucků tedy bude mít zájem seznámit se alespoň rámcově s metodikou výuky a poznat na vlastní kůži fungování jednotlivých výcvikových modulů, nic mu nebrání přihlásit se a ukázku absolvovat.

 

Není asi nutné připomínat, že se doporučuje použít vlastní auto, s nímž jsme zvyklí jezdit v běžném provozu a s nímž se v něm také můžeme dostat do krizové situace. Ten, kdo auto nevlastní, může si za běžných podmínek vypůjčit některý vůz z flotily Polygonu Most.

 

Je nutné zdůraznit, že se nejedná o plnohodnotný kurz, nýbrž jen o informační ukázku, jejímž cílem je především přiblížit systém zdejší výuky těm, kteří si jej dosud neumí představit.

 

Dodat ještě lze, že široká motoristická veřejnost je zvána na Polygon Most také o dalším víkendu, přesněji v neděli 3. a v pondělí 4. září. Magistrát Statutárního města Mostu ve spolupráci s Městskou policií Most, Policií České republiky a Polygonem Most zde totiž pořádá velkou akci zaměřenou na kontrolu tachometrů. Za pomoci policejních radarů budou moci řidiči na velkoryse dimenzovaných výcvikových plochách zjistit, zda jejich tachometr ukazují přesně, či nikoli a upřesnit si jakou rychlostí vlastně přesně jedou, pokud jejich tachometr ukazuje ve městě povolenou padesátku.

 

"Myslíme si, že tato dvě setkání s veřejností zase trošku přiblíží lidem poslání celého našeho areálu a že nikdo z těch, kdo se přijedou podívat, rozhodně nebude litovat vynaloženého času. Všechny zájemce k nám skutečně srdečně zveme," uzavřel ředitel Polygonu Most Luděk Diviš.

(22.8. 2006)

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Rallye Sachsen Classic od V. Rožánka

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose