www.car.cz
 

Další úspěch pro české barvy! Tentokrát z Hungarian Baja 2006 u Vezsprému.
     23.8.2006 13:05 - tisková zpráva


Mitsubishi OFFROADSPORT CZ team zvítězil v dalším podniku Mistrovství ČR a upevnil si průběžné vedení v šampionátu. Vyhrál také ve třídě T1 diesel a přivezl stříbrný pohár v absolutním pořadí dobře obsazené Hungarian Baja, která se jela tento víkend v okolí Vezsprému.

 

Posádky Zapletal – Janáček a Pořízek – Korejz se o víkendu 18. -20. srpna zúčastnily dalšího podniku, který je zapsán do seriálu Mistrovství ČR Cross Country. Díky své náročnosti a délce RZ více jak 500 km byl závod hodnocen koeficientem 2. Dvojnásobný bodový příděl přilákal do Maďarska 7 českých posádek. Mimo Čechů zde nechyběli jezdci z Lotyšska, kteří obhajovali loňské vítězství, Italové, Rakušané, Němci a Slováci.

 

Samozřejmě zde nechyběla kompletní Maďarská cross country špička v čele s Sándorem Kisem, který vytáhl trump z rukávu v podobě nového vozu, který si nechal na zakázku postavit od továrního oddělení Nissanu v J.A.R. Mirek Zapletal jel prakticky od prvních RZ na třetím místě a když ke konci soboty udělal chybu slovenský jezdec Jozef Sýkora, poskočil na druhé místo za výše zmíněného Kise. Zdeněk Pořízek se držel okolo pátého místa absolutně a byl třetí v MČR.

 

Mezi jezdce OffROADSPORT CZ týmu se v pořadí MČR dostal nakonec Jiří Přibyl na Nissanu Navara, ale nakonec nefiguroval v absolutním pořadí, neboť jel jen do pořadí MČR. Zapletal s Janáčkem po sobotní poslední RZ, ještě vyhráli celkově i nejdelší RZ závodu, která se jela v neděli dopoledne a měřila 160km. Tím definitivně potvrdili své druhé místo v absolutním pořadí a vítězství ve třídě T1.4 (speciály s dieselovými motory).

 

Zdeněk Pořízek v nejdelší RZ také nezaváhal a dostal se na 4. místo aboslutně a druhé v dieselech. Záěrečná superstage o délce 8km byla spíše diváckou záležitostí a tak se po přejezdu na pláž u Balatonfüred mohli naši na rampě radovat z úspěšného vystoupení tady v Maďarsku.

 

Mirek Zapletal k tomu dodává: „Auto i my jsme fungovali bez problémů a tak z toho mám radost. Bylo to náročné, protože se díky krásnému počasí dost prášilo, ale to už je prostě rallye…!“ říká s úsměvem.

 

Nyní se v rámci testování náš tým objeví na náročné 24 heures 4x4 de France, která se jede 15. – 17. 9. nedaleko Paříže.

 

Info o našem týmu najdete na www.offroadsport.cz. Oficiální stránky závodu jsou www.hungarianbaja.com.

 

Dotazy a vzkazy pro tým můžete psát na vzkazy@offroadsport.cz.

 

Honza Percl


 
 
Fotogalerie:   Lukáš Pešek při pátečním tréninku na GP ČR v Brně 2006 od Jirky Navrkala

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose