www.car.cz
 

Velké finále je tady. Octávia cup ve finiši s trucky v Mostě !!
     23.8.2006 13:13 - tisková zpráva


Janák má šanci opakovat triumf

 

Už jen dny a hodiny zbývají do následujícího víkendu, během nějž se definitivně rozhodne o absolutním vítězi desátého ročníku Česká pojišťovna –  Škoda Octavia Cupu. V rámci Matador Czech Truck Prix 2006 na Autodromu Most se totiž v neděli jedou dva poslední pohárové závody tohoto roku. Situace je hodně napjatá, protože vedoucí pozice Jiřího Janáka v tabulce průběžného bodování trvá teprve deset dní a není ani nikterak pevná.

 

Jako každý rok v této situaci přichází opět na řadu bodovací matematika se svou neúprosností a zároveň nejistotou, protože poslední dvě bitvy mohou skončit jakkoli.  Podle propozic se každému jezdci škrtá jeden nejhorší výsledek prvního a jeden nejhorší výsledek druhého závodu za celou sezónu. Těžko se tedy propočítávají šance, lze snad jen odhadem říci, že ještě i sedmý Marhoul, či osmý Lacko by teoreticky mohli mít šanci na titul, protože málo škrtají. Zároveň by nesměli příliš bodovat Janák, Matějovský, Navrátil, Brejla, Janiš, ani Dostál. Pak by ale zase málo škrtali oni.

 

Velké dilema bude každopádně vyřešeno v neděli odpoledne, kdy skončí druhý pohárový závod. Tentokrát půjde opět o skutečně významný závodní víkend s kulisou velkého mezinárodního podniku. FIA Evropský šampionát tahačů má v Mostě letos už patnáctiletou tradici a na tribuny pravidelně láká desítky tisíc diváků. Hostem poháru bude tentokrát Dalibor Gondík spolu s několika dalšími členy Hudebního divadla v Karlíně a samozřejmě i tentokrát dojde k exhibiční jízdě ostrým závodním speciálem v nedělní polední pauze.

 

Dalším hostem poháru bude také výherce internetové soutěže, která proběhla u příležitosti předchozího mosteckého podniku. V.I.P. vstupenky a tedy možnost podívat se do zákulisí značkového poháru získal pan Milan Mozol. 

A jak bude vypadat časový plán závěrečného závodního víkendu? I tentokrát dostanou jezdci možnost využít pátečního volného testování, které je naplánováno od 15,40 do 16,10 hodin. První oficiální volný trénink se jede v sobotu dopoledne od 10,05 a je vypsán na 45 minut. Stejně dlouhý měřený trénink pak přijde na řadu  od 12 hodin a 20 minut a Superpole pro deset nejlepších začne v 15 hodin a 5 minut. První nedělní závod bude odstartován v 10,25 a druhá odpolední bitva začne ve 14,20.

 

Teprve pak bude definitivně jasné kdo se vlastně stal držitelem titulu absolutního vítěze desátého ročníku Česká pojišťovna – Škoda Octavia Cupu. Pro zajímavost je ovšem možné ještě uvést, že pro letošek podle všeho pohárové octavie z okruhů ještě nezmizí, protože se velice vážně uvažuje o ještě jedné zvláštní akci. Ve dnech 6. – 8. října se totiž na Masarykově okruhu u Brna jede český podnik A1 GP a při této příležitosti by se mohly pohárové octavie prezentovat v nebodovaném exhibičním dvojzávodě. V současnosti se ještě ladí podrobnosti a zjišťuje zájem jezdců a týmů, který je podle předběžných informací většinový.

 

Na závěr dodejme, že pokud by se ještě po skončení Matador Czech Truck Prix někomu hodně stýskalo po pohledu na závodící vozy s okřídleným šípem na přední masce, ani on nevyjde naprázdno. Ještě do 3. září totiž v brněnské Olympii potrvá výstava fotografií Martina Straky z Deníku Sport, která nese název Po startu i za cílem II.

 

 Mezi vystavenými obrázky lze vidět i několik hodně dramatických momentů z předchozích pohárových závodů. Je ovšem také vysoce pravděpodobné, že o dramatické chvíle v reálu nebude nouze ani během následujícího mosteckého víkendu.

(22.8. 2006)

 

 PR


 
 
Fotogalerie:   KVS racing úspěšně v italském Ugentu

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose