www.car.cz
 

Letní příprava Commerz Racing finišuje
     24.8.2006 12:51 - tisková zpráva


Ve stáji Commerz Racing finišuje příprava na podzimní sezónu, jejíž start byl v BMW 1 Challenge již dvakrát odložen. V první polovině poháru získal Jarda Honzík jr. bodovou převahu 110-ti bodů před druhým Marcus-Josefem, což je více bodů, než lze získat za jedno vítězství. Ze šesti závodů dva vyhrál, získal jedno druhé a jedno třetí místo a ve zbývajících dvou závodech se umístil v první desítce.

Díky vstupu významných sponzorů do celé série právě probíhá reorganizace závodního kalendáře, což zatím způsobilo odklad startu poháru o tři týdny. Sponzor, který zatím nebyl oficiálně představen, si přeje, aby byly BMW 1 prezentovány na motoristických podnicích té nejvyšší kategorie. Pravděpodobně bude možné bavoráky spatřit při World Touring Cars Championship, začátkem září, a při A1 Grand Prix of Nations, začátkem října. Na termíny a místa konání dalších závodů si budeme muset počkat do zveřejnění oficiálního kalendáře.

Blíží se i podzimní závody v Divizi 4 Mezinárodního Mistrovství ČR, jejíž prostředí je Jardovi mladšímu již dobře známo. Zatím probíhají jednání o spolupráci s poměrně úspěšným týmem ohledně společného startu ve vytrvalostních závodech.


Odpovída Jarda Honzík jr., jezdec:

Narušilo zrušení několika závodů tvojí letní přípravu?
Fyzicky jsem se na další závody připravoval daleko víc než na předchozí, abych se vyvaroval chybám z minulých závodů, ale alespoň mám více času na intenzivní  přípravu.

V čem tato příprava spočívá?
Snažím se nejíst tolik sladkého, piju hlavně Red Devila s vodou a posiluji.

Co testování a ladění auta?
Žádné testovní neproběhlo, myslím že se to v cupových závodech snad ani nesmí, ale nemáme potřebu testovat.

Jak hodnotíš dosavadní průběh sezóny a jak vidíš svoje šance v tomto poháru?
S průběhem sezóny jsem zatím spokojen jelikož vedu šampionát, ale mrzí mě,
že jsem v posledních závodech udělal pár školáckých chyb.
Doufám, že se v dalších závodech zlepším a budu moci útočit na stupně nejvyšší.

Co říkáš na tvůj potenciální návrat do Divize 4 MMČR?
Probíhají nějaká jednání, ale můj úkol je dovézt auto co nejrychleji do cíle, na ten se zaměřuji primárně.Nic konkrétního nevim.

Máš nějaké plány do vzdálenejší budoucnosti?
Plánů mám spoustu, ale záleží jen na financích bohužel... kdyby byl nějaký sponzor co by chtěl, aby jsme jej propagovali v zahraničí tak pár nabídek na závodění mám. Záleží jen na penězích.

Odpovídá Jaroslav Honzík sen., manager týmu:

Jak na Vás působí situace kolem BMW1 Challenge, kde již bylo zrušeno několik závodů, ikdyž promotér stále slibuje, že ten další se již opravdu pojde?
Tato situace prostě dobře působit nemůže a to na nikoho! Máme myslím, poměrně dost informací, ale příjemné to rozhodně není.  Cupu jsme věnovali hodně úsilí, času a prostředků. S naším obchodním partnerem jsme připravili dva sponzory, ale nyní i oni očekávají jak se bude stav vyvíjet!
Přejeme si, aby seriál pokračoval, protože podobné závody jak je tento v Česku chybí!
Fanoušci, kteří motoristickému sportu rozumí, vědí, že zde rozhoduje pouze jezdec, protože vozy jsou absolutně identické! Žádné navíc testování, žádné speciální díly nebo
nastavení. Pouze geometrie a tlak v pneumatikách! To se mě osobně moc líbí a připomíná mi to trochu první dva roky v nové cupové Fiestě.

Jak reálně v tuto chvíli vidíte možný Jardův návrat do Divize 4 MMČR? Bude to opět s Renaultem Clio, kterého se soupeři ještě vloni tak obávali?
Určitě! Dali jsme hodně fin. Prostředků do přípravy Clia, ta ale nedopadla podle našich
představ. Na Jarní ceně nebylo auto úplně hotové a problémy si podařilo snad odstranit až nyní! Problém je i v obrovské konkurenci ve dvoulitrové třídě D4, kde hodně aut přibylo a disponují podstatně větším výkonem. Ale určitě se o nějaké to podium popereme! Taky jednáme o spolupráci s jedním týmem, který disponuje se závodníkem
jako je náš junior a mají i špičkovou techniku v nižší třídě. Rád bych, aby kluci spolu závodili a ukázali, že i se slabším vozem se dá vítězit. Pro mě by to konečně znamenalo
jen jedno a to – jezdecký důchod!


Jaroslav Honzík jr. – jezdec

Datum narození: 19. 5. 1988
Národnost: česká
Stav: svobodný
Bydliště: Praha
Hobby: motosport, počítače, plavání
Oblíbené jídlo: špaghety, pizza
Oblíbený nápoj: Red Devil, Fanta
Oblíbený vůz: Ford Mustang 1968, Ford GT
Oblíbená muzika: Green Day, Prodigy
Šťastné číslo: 3
První start: 2002 – Ford Fiesta Cup
Úspěchy:
* 2005: 3. místo MMČR Div 4 (2x2.místo, 3x3. Místo)
* 2004: 2x2.místo MMČR Div 4
* 2003: 3. místo Ford Fiesta Cup (2x1.místo, 3x2.místo, 2x3.místo)


Technika

Vůz: BMW 130i Challenge
Motor: 3.0l řadový šestiválec
Výkon: 280 Hp
Převodovka: 6st. do „H“
Hnaná náprava: zadní
Hmotnost: 950kg

Tým : COMMERZ Racing

Jezdec : Jaroslav Honzík jr.
Manager týmu : Jaroslav Honzík sen.

Oficiální týmové stránky : http://www.commerzracing.com

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Race Car Challenge Most - MMČR D4 - M. Jenčík

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose