www.car.cz
 

Finálový OC 2006 v Mostě víkend zahájen
     26.8.2006 07:54 - tisková zpráva


V octaviích se utkají bratři Janišové

 

Jezdci Česká pojišťovna - Škoda Octavia Cupu absolvovali během pátečního odpoledne první volné testování. Ve startovní listině došlo k několika změnám a jedna z nich je skutečně hodně kuriózní.

 

V barvách ACA Autocentrály Hlučín totiž pro poslední podnik sezóny nahradil Michala Vorbu Jarek Janiš. Jeho bratr Erik jede pohár od začátku sezóny a během soboty a neděle bude jednoznačně bojovat o titul abolutního vítěze. Jarek využil nabídky a podle svých slov se hlavně chce svézt. "Je pravda, že přechod ze silného Saleenu, v němž jezdím ve FIA světovém šampionátu GT, je opravdu náročný. Octavia je pohárové auto, má navíc zcela odlišnou koncepci a někde úplně je nejen výkonem, ale hlavně brzdami. Když jsem prvně testoval v Brně, hned jsem na konci cílovky skončil v kačírku," smál se v boxech Jarek.

 

Je nutné připomenout, že jezdec se už v minulosti okolo poháru několikrát pohyboval, závody vyrovnaných octavií vždy chválil a dokonce při taxi jízdách vozil  hosty. "Teď budu mít možnost vyzkoušet si octavii pořádně a musím říct, že se na to moc těším. Samozřejmě se budeme snažit, abychom do sebe s bráchou nepraštili, to by byla ostuda," dodal ještě.

 

Ve startovním poli tentokrát budou bohužel chybět Ctirad Hájek  a Tomáš Řebíček, kteří mají zdravotní problémy. Nestartuje ani Adam Lacko, který letos má prioritu za volantem trucku a nechce opakovat nedobrou loňskou zkušenost s přesedáním mezi značně odlišnými typy závodní techniky. Jeho auto ale zahálet nebude, pojede s ním Mirek Forman.

 

 Trojici žlutých aut INTERNET EXPRES Prima Teamu doplní opět Jiří Jupa a především Michal Matějovský, který letos má také velikou šanci na titul, stejně jako ještě i třetí Jirka Navrátil, či čtvrtý Václav Brejla. Už zaznělo, že nejvíce našlápnuto k obhajobě loňského vítězství má Jirka Janák, ale stejně tak platí, že proměnných je v pohárové ruletě skutečně mnoho a opravdu jasno bude až v neděli večer.

 

Lze ještě dodat, že ve volném testování byl nejlepší Erik Janiš, druhý nejrychlejší čas zajel Michal Matějovský a třetí Jan Dostál. Jarek Janiš během svých dvanácti odjetých kol dosáhl šestého místa s časem o necelou sekundu horším, než mladší bratr. Vypadá to tedy, že během víkendu  rozhodně nebude nouze o překvapení.

(25.8. 2006)

 

pr


 
 
Fotogalerie:   Pár obrázků z shakedownu Barumky od Pavla a Tondy Malého

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose