www.car.cz
 

Sobota v Mostě : Lacko mezi evropskou truckerskou špičkou !! Stříbro
     28.8.2006 18:17 - tisková zpráva


Sobotní bitvy tahačů před tisícovkami diváků se odehrávaly ve skutečně dramatickém stylu. FIA evropský šampionát trucků v Mostě vstupuje do své letošní druhé poloviny a tomu odpovídala i vehemence, s níž truckeři ze starého kontinentu bojovali o cenné body. V kvalifikačním i mistrovském závodě se nejlépe dařilo Španělu Albacetemu. V odpolední mistrovské jízdě na druhou příčku dosáhl český jezdec Adam Lacko.    

 

Kvalifikační trénink trucků vyhrál Albacete před Oestreichem a třetí byl Vršecký. Jeho stájový kolega z Buggyry Koerber byl čtvrtý, Lacko zajel osmý a Vojtíšek desátý čas. Oba závody pak vždy ovlivnil předchozí déšť. Mokrá trať dopřála divákům opravdu hodně dramatickou podívanou. První závod poznamenala smůla roudnické Buggyry. Koerber dostal od kohosi ránu a ta jej hodila na Vršeckého. David s poškozeným řízením nakonec závod vzdal, aby neriskoval ještě větší poškození. 

 

Pro vítězství v osmikolovém závodě si tedy dojel Albacete sledovaný Markusem Oestreichem a Niko Pulićem. Koerber s Buggyrou skončil čtvrtý, Lacko se z osmé pozice na startu posunul na sedmou a osmá zbyla na Frankie Vojtíška.

 

Odpolední mistrovský závod na jedenáct kol potom prověřil celé startovní pole opět složitou  situací na mokré trati. Skrumáž hned v prvním kole především vyřadila Oestreicha, který startoval z druhého místa. Mnoho jezdců v technických pasážích volilo cestu i mimo závodní dráhu a závod chvílemi připomínal rallye. Četné rány schytaly obě Buggyry a Koerber dojížděl na prázdných zadních gumách.

 

Za suverénním Albacetem se hned od začátku drželi Vojtíšek s Renaultem a mladík Lacko na MANu, kterým se podařilo vyhnout se všem větším kontaktům se soupeři. Vojtíška podle všeho trápila technika a začal ztrácet, takže Adam se posunul na druhé místo.

 

Třetí nakonec do cíle dojel Jochen Hahn na Mercedesu. David Vršecký startoval až ze samého konce a dokázal se propracovat dokonce na čtvrté místo. Jenže nakonec byl rozhodnutím mezinárodní jury ze závodu vyloučen pro nebezpečnou jízdu.Vojtíšek bojoval až do konce a klasifikován byl nakonec celkově jako sedmý.

 

Kvalifikace octavií naprosto suverénním způsobem ovládl Jiří Janák, který vyhrál volný i oficiální měřený trénink a první místo na startu potvrdil ještě i v Superpole.

 

V sobotu se také jel první ostrý závod Sports Car Challenge, v němž triumfoval Wolfgang Payr na PRC Ford před Tony Sinclairem na voze Jade Nissan. Třetí příčku obsadil Pius Truffer opět s konstrukcí PRC a motorem BMW. 

 

(26.8. 2006)

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Sports Car Challenge v Mostě - M. Jenčík

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose