www.car.cz
 

ŠPIČKOVÉ FORMULOVÉ ZÁVODY se chystají V BRNĚ. A1 se blíží
     28.8.2006 18:41 - tisková zpráva


Za závody A1 Grand Prix neboli světovým pohárem motorsportu stojí šejk Maktúm, který přišel s myšlenkou uspořádat šampionát, ve kterém se nebudou hodnotit samotní jezdci, ale národy. Mezi pětadvaceti vybranými státy je i Česká republika, která soupeří s velmocemi typu Velké Británie, Francie USA či Německa. Úvodní loňská sezona ukázala, že mnoho fanoušků vzalo tuto myšlenku za svou a závody pronikly i na exotická místa.

Světový pohár motorsportu startuje na podzim do druhé sezony a čeští fanoušci mohou tentokrát snadno spatřit skvělou podívanou na vlastní oči. Brněnský okruh hostí 8. října druhý závod a jak ukázala premiérová loňská sezona, k vidění nejsou jen lité boje na trati, zajímavé jezdecké pole, ale také legendy typu Emersona Fittipaldiho, Niki Laudy nebo Johna Surteese v paddocku. Ten není v případě těchto závodů uzavřen jen pro vyvolené, vstupy do Paddocku je možné zakoupit společně se vstupenkou.

Lídrem českého týmu bude opět Tomáš Enge, který v Číně vyjel pro české barvy první vítězství. Vedle něj se v průběhu sezony v různém rozsahu představí ve voze, vyvedeném v národních barvách, ještě Jarek Janiš a Jan Charouz. O kvalitě jezdeckého pole vypovídá i fakt, že Enge nebyl zdaleka jediným jezdcem se zkušenostmi z formule 1, stačí vzpomenout Jose Verstappena, Ralpha Firmana i Alexe Yoonga. Vydatnou konkurencí jim jsou jezdci nastupující generace, nejznámějšími jmény jsou Nelson Piquet junior a Alex Premat.

Všechny týmy mají identické vozy a díly, jediné změny mohou činit pouze při jejich nastavení. Třídenní závodní víkend vrcholí v neděli dvěma závody, kratkým sprintem a hlavním hodinovým kláním. Podtrženo a sečteno, A1 Grand Prix nabízí pestrý koktejl ze správných ingrediencí a brněnský závod bude nepochybně vítanou lahůdkou v domácím kalendáří

 

BPA


 
 
Fotogalerie:   Sobotní fotky z Czech Truck Prix - M. Jenčík

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose