www.car.cz
 

Mirek Jandík na Barumce : Deset vteřin od stupňů vítězů
     30.8.2006 15:50 - tisková zpráva


Barum Rally Zlín 2006

Posádka týmu Matador Motorsport Miroslav Jandík – Radim Chrastecký si připsala na své letošní konto další úspěch. Na prestižní Barum Rally Zlín, započítávané do seriálu mistrovství Evropy, obsadila ceněnou čtvrtou příčku v absolutním pořadí. I tentokrát měl zlínský jezdec na dosah stupně vítězů, ale do strhujícího souboje s Francouzem Bouffierem negativně zasáhla dešťová přeháňka.

 

Domácí Barumka je pro třicetiletého Jandíka srdeční záležitostí a zároveň příležitostí využít znalostí tratě k vylepšení svého dosavadního bodového zisku. Většina jeho soupeřů však v průběhu sezony přezbrojila na nejnovější devátou evoluci lanceru, navíc musel počítat s hostováním českých „krajánků“ a s výraznou zahraniční konkurencí na produkčních vozech a speciálech kategorie Super 1600. 

 

Úvodní páteční večerní prolog v centru valašské metropole byl pro mnohé startující spíše diváckou atrakcí, naostro se začalo závodit až v sobotu ráno. Miroslav Jandík obvykle potřebuje k rozjetí na plné tempo více kilometrů než jeho rivalové a ani tentokrát tomu nebylo jinak. Už na obávané Pindule se však blýskl sedmým časem a ze druhé desítky celkového pořadí se nezadržitelně probojovával vpřed.

 

Vedle rychlé jízdy mu k tomu pomohl i nečekaně vysoký počet problémů a odstoupení předních jezdců. Skvělý výkon na závěrečné vložce sobotní etapy znamenal postup až na čtvrtou příčku mezi oba horkokrevné jezdce týmu Peugeot Espaňa.

 

Nedělní část soutěže se měla nést ve znamení obrany „bramborové“ příčky. Talentovaný Bryan Bouffier však hned ráno chyboval a poskytl jezdci týmu Matador Motorsport šanci na bronzovou medaili. Jandík se příležitosti chopil oběma rukama a zajel sérii třetích časů těsně za dvojicí nedostižných jezdců Kresty a Pecha. Ani mladý Francouz se však nechtěl vzdát životního výsledku a tvrdě útočil.

 

Po strhujícím souboji dělilo oba hrdiny druhé etapy před finálovou zkouškou pouhých  0,5 s! Rozhodnutí spadlo z nebe. Silná dešťová přeháňka a nevhodné pneumatiky způsobily, že zlínský jezdec zvolnil a soustředil se na zisk důležitých mistrovských bodů.

„Měli jsme obuty tvrdé slicky a tak jsme se rozhodli pro jízdu více na jistotu. Nechtěli jsme na kluzké trati zbytečně riskovat havárii. S výsledkem jsme nadmíru spokojeni, protože před startem jsem za úspěch považovali umístění do desátého místa. Auto fungovalo opět bez problémů stejně jako osvědčené pneumatiky Matador,“ usmíval se v cíli Jandík.

 

V rámci našeho mezinárodního šampionátu se Miroslav Jandík posunul na čtvrtou příčku v absolutní klasifikaci i v rámci své skupiny. Před závěrečnými dvěmi soutěžemi má reálnou šanci na medaili a soustředí se proto především na prvoligový seriál MMČR. „Rádi bychom do konce roku přesedlali na nejnovější evoluci mitsubishi, záleží to však především na financích,“ naznačil Jandík záměr bojovat o bronz až do úplného závěru sezony.

 

 

Barum Rally Zlín 2006:

  1. Roman Kresta – Petr Gross (CZ – Mitsubishi Lancer Evo 9) 2:31:11.0
  2. Václav Pech – Petr Uhel (CZ – Mitsubishi Lancer Evo 9) + 1:37.7
  3. Bryan Bouffier – Xaver Panseri (F – Peugeot 206 S1600) + 3:13.1
  4. Miroslav Jandík – Radim Chrastecký (CZ – Mitsubishi Lancer Evo 7) + 3:23.6
  5. Martin Prokop – Jan Tománek (CZ – Citroën C2 S1600) + 4:25.6

 

Průběžný stav MMČR po 6. soutěži:

  1. Václav Pech (CZ - Mitsubishi Lancer Evo 9) 126 b.
  2. Achim Mörtl (A – Subaru Impreza Sti) 84
  3. Karel Trojan (CZ – Mitsubishi Lancer Evo 7) 71
  4. Miroslav Jandík (CZ – Mitsubishi Lancer Evo 7) 57

PR


 
 
Fotogalerie:   Barum Rally 2006 od Jirky Navrkala

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose