www.car.cz
 

Další novinky pro Jarní Cenu Brna. Další žena s prototypem
     Pavel Jelínek


Představme si další nové tváře a bližší podrobnosti k Jarní Ceně Brna, která již příští víkend zaklepe na dveře Brněnského automotodromu 1-2. Května.

V Supersprint Challenge se představí celkem 33 závodníků z toho 6 Čechů.
Se spiderem Baghira, se kterou kdysi jezdíval Václav Král, se představí další žena Edita Prášková. Použitý motor typu Škoda 720 má zdvihový objem 1900ccm.Druhou ženou je jak jsme již psali na jiném místě Kamila Stará s PRC Opel. V první divizi se nakonec přihlásil Michal Dolák s PRC BMW 3,0l a také Michal Pavlík na stejném voze. V divizi 2 light se kromě již zmíněných dvou žen objeví také Martin Vondrák s PRC Alfa Romeo 3000. Ve formulové 4 divizi light uvidíme Lubomíra Glogara se svým vozem Eufra. Startovat budou 4 formule F3000. Mezi nejrychlejší vozy patří F3000 Německého pilota A. Wagnera.

Do již dost nabitého kalendáře byl přijmut závod Superfound Euro F3000. Je to náhrada za závod v Perguse. Přihlášeno je 18 pilotů i s loňským brněnským vítězem F. Del Montem. Startuje i Mathias Lauda.

Divize 2 MMČR se pojede jako součást zóny střední evropy a součástí je pohár Formel Lista Masters pro začínající piloty z Rakouska a Švýcarska. Jediným českým zástupce bude Lubomír Plaček s Van Diemenem F Ford.

Divize 3 Národní formule 1400 nabízí 19 startujících. Navrátilcem se stane Z. Černohorský, jenž vloni vynechal. Celkem tři nově přestavěné formule Ford uvidíme v rukou Sukopa, Palmiho a Plačka.. Úplnými nováčky startovního pole budou Matzke s Tomisem 99-02, Lubomír Glogar Jun. FŠ Delta II a Václav Glogar se stejným vozem. Na další nový vůz Autola si budeme muset ještě počkat.

Do vytrvalostního závodu D4 v sobotní odpoledne vyjedou mimo jiné 4 Porsche 911 GT. Náš Jaroslav Honzík se představí spolu se Slovákem Machánkem na krásném novém voze Porsche 911 GT3 RSR.

nový vůz  týmu Machánek M.
Slovenský MB Racing nasadí Porsche 911 GT3 a za volantem se budou střídat Bezák, Studenič a Jureňa. Své Porsche přiveze i čerstvý držitel 3 bodů z FIA GT Jan Vonka. (pozn: dle  posledních  info  patrně  nepřiveze a pojede místo domácího Brna  do  Francie na další závod  MS !!) Poslední Porsche pojede  Maďar Rácz. Matador Hectora team nasadí BMW s posádkou Šenkýř, Rosina.
Bohumil Pfeiffer přivezl Renault Clio V6, střídat se s ním bude další Brňan Hynek Charous.
K favoritům Bude patřit Charouz s Engem na Mercedesu Benz DTM. Bohemia Racing nasadí opět úspěšné Audi A4 ST. Na okruzích uvidíme také “Krakonoše” Otu Krámského s BMW M3 GTR, premiéru s ním zažije Petr Líbal.

Sprint závod divize 4 je letos rozdělen na dvě samostatné jízdy, a to do 1600 a nad 1600ccm. Závody se pojedou jako součást zóny střední Evropy.
Do 1600ccm se představí  P. Moravec, J. Bažata, F. Marhoul a M. Koblišek, všichni na Škodě Fábia. Peugeotem 206 oživý pole Roland Fellner ze Slovenska.Dále startuje několik Fordů Fiesta, Škody Felicie, Favority a Pick-upy.

Clio týmu Pfeifer M.Nad 1600ccm startuje hned 6 vozů Porsche. Pilotovat je budou Machánek, Konopka, Bezák, Studenič, Princ. Vonka Racing doposud neudal jezdce posledního Porsche. (viz: poznámka výše !!) Český Telecom Prima Team nasadí dvě Škody Octavia SLX, a Alfu Romeo 147 GTA. Racing Hardware pojede jako loni s Alfou Romeo 147. Stanislav Hajdůšek opět divákům ukáže svůj stroj Tatra Ecora V8. Závody doplní několik bavoráků, Charouzův Mercedes, Seaty Leon, Fordy Puma a Audi A4 Bohemia Racing Teamu.
Posádky krátkého sprintu a vytrvalostního závodu se prolínají, proto možná dojde ještě k jejich drobným úpravám.

Ještě doplníme, že se na Masarykově okruhu pojedou také rakouské poháry Histo Cup Austria a Österreichische Tourenwagen Challenge.


Pokud bude krásné počasí, tak se jistě s některými z Vás na Masarykově okruhu setkáme.

Vláďa Rožánek, www.car.cz






 


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose