www.car.cz
 

Iveco na Mezinárodním veletrhu užitkových vozů (IAA) v Hannoveru
     31.8.2006 23:43 - tisková zpráva


Na konci září se uskuteční další ročník jednoho z největších mezinárodních veletrhů užitkových vozidel. Společnost Iveco jako pravidelný účastník zde představí své poslední novinky v oblasti produktů, služeb a technologií. Letos bude mít k dispozici impozantní stánek o celkové ploše 4000 m2, který bude poskytovat nezbytné zázemí vynikajícím technologiím a zároveň i dostatek místa pro jednání se zákazníky.

Ukázat mimořádně širokou produktovou řadu vyhovující rozličným potřebám zákazníků znamená přichystat doslova celou flotilu vozů.  Na stánku Iveco jich bude k vidění celkově 20 - od lehkých užitkových vozů Daily, přes střední vozy Eurocargo až k těžkým vozům Stralis a Trakker. Prezentace bude doplněna  i speciální vozy Iveco Magirus a Astra a také řadou Iveco Irisbus určenou k přepravě cestujících.

V lehké řadě bude vystavovat novou Daily, která měla jednu z evropských premiér na začátku června na veletrhu Autotec v Brně. Nová Daily v atraktivním designu od světoznámého designéra Giugiara je vybavena působivou škálou novinek: nejvýkonnějšími motory Euro 4 ve své třídě, novým ergonomickým interiérem, novou doplňkovou výbavou a bezpečnostními prvky nejvyšší úrovně jako ABS, ASR a ESP nové generace.

Představitel střední řady Eurocargo, určený pro přepravu zboží ve městě na střední vzdálenosti, zaujímá nejen vůdčí pozici v celé Evropě v segmentu vozů o celkové hmotnosti 6-18 tun, ale  bude zaujímat nejpřednější místo i na samotném  stánku Iveco.

Produktovou řadu v segmentu heavy road a off-road vozů budou představovat na IAA modely Euro 5 Stralis a Trakker v různých konfiguracích. Jedná se o poslední modely z úspěšné produktové řady, charakteristické svou spolehlivostí, nízkými provozními náklady, pohodlím pro řidiče, širokou řadou dostupných verzí (více než 500) a tisícem možných variant. Také v této řadě přichází Iveco s novinkami: s novými motory Cursor s vyšším výkonem, točivým momentem, nižší úrovní emisí a spotřeby; rozšířenou produktovou nabídkou; novou řadicí pákou integrovanou do volantu a dalšími.

Společnost Iveco nevyrábí pouze nákladní automobily. Mezi jejími produkty najdeme například také vyjímečný vůz Astra ADT30c Dumper určený pro extrémní práci v lomech. Dalším vozem zastupujícím specializovanější průmyslovou řadu vozů Iveco je hasičský letištní vůz se žebříkem Superdragon x8 z produkce Iveco Magirus, která je světovou jedničkou ve svém oboru.

Základ vozů určených pro přepravu cestujících sestává z know-how společnosti Irisbus a síly společnosti Iveco jako poskytovatele špičkových technologií.
Na stánku Iveco budou vystaveny tři zástupci těchto vozů: turistický autobus New Domino pro 55 osob se zcela přepracovaným vnějším designem návrháře Pininfariny a luxusním interiérem Irisbus Orlandi; městský autobus Citelis Line pro 90 cestujících (41 sedících) a Daily Tourys – devatenáctimístný minibus inspirovaný modelem Daily. Mimo stánek bude pak možné vidět další tři vozy: turistický autobus Evadys (49 sedících), vozidlo pro veřejnou dopravu/turistický autobus Arway (pro 53 cestujících) a Access’Bus GX 127, minibus pro 63 cestujících (sedících 19).

Výzkum a výzkumná centra společnosti Iveco budou zastupovat v Hannoveru výsledky dvou dlouhodobých projektů zaměřených na zvýšení hospodárnosti silniční a městské dopravy: „Transport Concept“ a lehký užitkový vůz FIDEUS.

„Transport Concept“ je prototyp vysokozátěžového vozu složeného z traktorové jednotky a návěsu. Prototyp s řadou inovativních řešení je postaven na modelu vozidla Stralis.

Základem vozu FIDEUS, vyvíjeného v rámci Evropského projektu „Inovativní nákladní doprava zboží v evropském městském prostoru“, je vůz Daily s technologií CNG. Vůz představuje novátorské řešení pro rozvoz zboží v městském prostředí. FIDEUS omezuje vlivy na životní prostředí i na dopravu a nemá žádné nepříznivé účinky na hospodárnost dopravy a vyšší bezpečnost.

Ve stánku společnosti Iveco nebudou k vidění pouze vozy. Prostor poskytne příležitost k dialogu se zákazníky, kterým bude umožněno seznámit se mimo jiné s celou řadou služeb poskytovaných společností. Celým stánkem bude vést chodba jako spojovací článek jednotlivých tématických částí: recepce, informací, finančních služeb, zákaznických služeb a propojující otevřené kanceláře, ve kterých se zákazníkům dostane veškeré pozornosti, kterou si budou žádat.

Iveco

Automobilka Iveco navrhuje, vyrábí a prodává širokou řadu lehkých, středních
a těžkých užitkových vozů, off-road nákladních vozů, městských
i meziměstských autobusů i speciálních vozů určených k hašení požárů, na jízdy mimo cesty a silnice, pro civilní obranu a ochranu obyvatel.

Společnost Iveco zaměstnává 32 000 lidí a provozuje 43 výrobních jednotek
v 18 zemích na světě. Při výrobě svých vozů používá vynikající technologie vyvíjené v 15 výzkumných centrech. Kromě Evropy jsou továrny společnosti také v Číně, Rusku, Turecku, Austrálii, Argentině, Brazílii a Jižní Africe. Technickou podporu kdekoli na světě, kde pracují vozy Iveco, zaručuje více než 900 dealerů a 4500 servisních míst ve více než 100 zemích.

Turín, 14. srpna 2006

 PR


 
 
Fotogalerie:   Kamiony z Mostu od Vládi Rožánka

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose