www.car.cz
 

ALMS: Tomáš Enge odstartuje v Mosportu z první řady
     3.9.2006 18:20 - tisková zpráva


Vozy Aston Martin opanovaly první řadu závodu American Le Mans v Mosportu, o postavení na startu po deštěm zrušené kvalifikaci rozhodly volné tréninky, ve kterých měl Tomáš Enge druhý čas.

Pořadatelé byli nuceni zrušit plánovanou dvacetiminutovou kvalifikaci kvůli silnému dešti, na trati vládly příliš nebezpečné podmínky. Jako náhradní řešení byly použity nejlepší časy z předchozích dvou volných tréninků. Sobotní dopolední trénink se odjel pod zataženou oblohou, ale na suché trati.

 

Nejrychlejší byl Stephan Sarrazin s vozem číslo 009, Enge byl druhý. Odpolední trénink se už jel na vodě. Časy byly pochopitelně pomalejší, ale Aston Martin Racing přesto vyjel na trať, aby otestoval své vozy i na vodě.

 

Tomáš Enge: „Dnes dopoledne byla trať rychlá, cítil jsem velkou přilnavost. Věděli jsme, že odpoledne bude pršet a snažili jsme se být co nejrychlejší. Vyplatilo se to, protože kvalifikace byla zrušena. První a druhé místo jsou skvělé pro tým i Aston Martin.  Myslím, že nejdůležitější částí dne pro nás však byl odpolední trénink na vodě.

 

Letos jsme s vozem na mokru skoro nejeli, vlastně to bylo jen pár kol v Mid-Ohiu, takže nám to pomohlo a snad máme dobré nastavení na mokrou trať. Uvidíme, jaké bude zítra počasí. Pokud by mělo pršet, pak doufám, že to bude jen lehký déšť, jinak to bude hodně nebezpečné.“

 

BPA


 
 
Fotogalerie:   WTCC Brno 2006 - sobota objektivem Pavla Procházky

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose