www.car.cz
 

"Amatérský" ČMPR 2004 se změnami a pod křídly FASu. Kompromis!!
     tisková zpráva


 Výsledkem bezmála šestiměsíčních příprav a jednání je dosažený kompromis vyhovující oběma stranám.

Asociace Automobilového Sportu byla svými zakladateli míněna jako zastřešující organizace motoristického sportu provozovaného na řekněme poloprofesionální bázi. Jelikož se ale nároky na zabezpečení tratí, na posádky a koneckonců i na pořadatele, rok od roku zvyšují, došlo k dohodě a Federace Automobilového Sportu se stává od nového roku zastřešujícím prvkem a to z hlediska organizačního, ale zejména z hlediska legislativního.

Auta se sportovním průkazem, zcela legální organizace a profesionální zajištění. To toto řekněme partnerství, mezi AAS a FASem, splňuje. Systém pořádání, vypsané třídy, práce technických a sportovních komisařů, to vše zůstává plně v kompetenci AAS. Z amatérských závodů od Jirky Rohleny.

Pro všechny nové posádky z toho mimo jiné vyplývá povinnost odjet určitý počet závodů ČMPR k získání tzv. velké národní licence. Tím se i částečně zamezí startu úplných nováčků v silných vozech kategorie N4 či A8. Pro stávající posádky je to zase možnost zkusit popř. otestovat svůj vůz na nových tratích.

Pro současné posádky ČMPR z toho na druhou stranu plyne ještě lepší zabezpečení a kvalita dosavadních soutěží. Navrhované Technické předpisy jsou již nyní ve své počáteční fázi vystaveny na stránkách AAS (www.cmpoharrally.cz)


Jaroslav Křapka


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose