www.car.cz
 

Michal Filla léčí zlomeninu a chystá se na domácí závod do Brna
     5.9.2006 16:27 - tisková zpráva


Tým Šrámek racing promotion s jezdcem Michalem Fillou se účastnil prestižního závodu Mistrovství světa na domácí Velké ceně v Brně. Cílem bylo zlepšit Michalův nejlepší čas a pokusit se atakovat první dvacítku.

 

Tým se přesunul do paddocku již ve středu. První tréninky se však konaly až v pátek. Již během volného tréninku Michal zajížděl časy na úrovni svého dosavadního rekordu a obsadil skvělé 25. místo z 31 jezdců. Při první kvalifikaci však upadl. Jednalo se o takzvaný Highsider , který s „údivem“ okomentovali reportéři Eurosportu v přímém přenosu.

 

Michal letěl vzduchem a při dopadu si poranil pravou nohu. Podrobná prohlídka doktora Costy odhalila zlomeninu hned 4 nártních kůstek a poranění vazů. Start v sobotních trénincích se tak zdál pouhou fikcí.

 

V sobotu ráno se Michal rozhodl, že to zkusí a vydal se testovat. Poranění mu však omezilo pohyb a ztratil velmi důležitý opěrný bod. Michal potvrdil pověst bojovníka a ve druhé kvalifikaci ještě vylepšil páteční čas. Kvalifikační čas mu  vynesl 25. místo na startu. I přes zranění dokázal překonat  svůj dosavadní rekord.  

 

Start do závodu se Michalovi povedl a prodral se až na 20. místo. Během prvního kola se utvořila skupinka 4 jezdců ,Brit Linfoot, Japonec Sekiguchi, Španěl Carchano a náš Michal Filla. V 9. kole  při předjížděcím manévru Linfoot zachytil o Michalovu kapotáž a zavinil tak společný pád.

 

Další zranění naštěstí nenásledovala.  Zbytek závodu Michal sledoval pouze jako divák. I tak mu tento víkend zajistil sádru na 4 týdny. Kvůli dalším závodům však bude nutno sundat sádru předčasně.

 

Manažer Jirka Šrámek: „Michal nám hned v pátek ukázal, že bude schopen zajet rychlé časy. Bohužel zranění, které si později přivodil, mu nedávalo příliš nadějí na lepší výsledky. I tak se Michal ukázal jako hrdina a do závodu nastoupil. Škoda že nedojel, zasloužil si to za podaný výkon.“

 

Michal Filla : „Bylo to dobře rozjetý, škoda pádu, pak to bylo spíš trápení. A aby toho nebylo málo, tak mě v závodě sestřelili.“

 

Dalším programem je účast na domácím mistrovství (Brno 15-17.9.) , kde Michal bude bojovat o titul mistra ČR.V současné době vede před druhým Mayerem o 5 bodů. Vrcholem sezony bude bitva o nejlepší umístění v Mistrovství Evropy. Doposud Michal drží senzační druhé místo. Se ztrátou dvou bodů mu dýchá na záda Švéd Cajbak, s odstupem 18ti  bodů se drží na čtvrtém místě Rakušan Polzer.

 

Ve hře zůstává i start na posledním závodě seriálu Mistrovství světa ve španělské Valencii na divokou kartu, o kterou tým požádal.

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Dvoutaktní síla z Mostu - M. Jenčík

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose