www.car.cz
 

Matador Cup pokračuje ve Vyškově
     7.9.2006 00:07 - tisková zpráva


Vyškovským rallysprintem pokračuje premiérový ročník Matador Cupu v automobilových soutěžích vypsaný pro produkční vozy startující se soutěžními pneumatikami Matador.

 

Pneumatiky Matador v letošním roce obouvají na své vozy nejenom jezdci Matador Cupu, ale vedle těchto jezdců je v Barum rally úspěšně použili i Václav Pech a Miroslav Jandík.

 

Evropská soutěž na Zlínsku zkomplikovala start v Böttcher Rally Vyškov vedoucímu jezdci průběžného pořadí, kterým je zaslouženě Vladimír Barvík. Ten na tratích Barum rally dosahoval kvalitních časů, ale nehoda vážně poškodila jeho vůz Mitsubishi Lancer EVO IX a Vladimír Barvík složitou situaci ohledně startu ve Vyškově vyřešil zapůjčením vozu Mitsubishi Lancer EVO VIII.

 

Mezi favority je třeba určitě počítat domácího Jiřího Volfa, který pravidelně dosahuje velmi rychlých časů, ale zatím nedokázal pěkné výsledky v rychlostních testech proměnit v odpovídající umístění v cíli soutěží.

 

Jan Jelínek vyřešil technický problém se stávkujícím turbodmychadlem a pokud jeho Mitsubishi Lancer EVO IX bude pracovat bezchybně, tak by Jan Jelínek měl patřit mezi favority produkčních vozů.

 

Pavel Červenka si v Pelhřimově vybral další smolný den a soutěž nedokončil. Jeho tým se však na vyškovský rallysprint pečlivě připravil a Pavel se bude ve Vyškově snažit dosáhnout konečně očekávaného výsledku.

 

Jaromíra Tomaštíka uvidíme na startu s jeho tradičním sportovním náčiním, kterým je Subaru Impreza. Tomaštíkovo Subaru bude opět bojovat s přesilou vozů Mitsubishi Lancer.

 

S Lancery šesté evoluce odstartují Lumír Firla a Pavel Dohnal. Ačkoliv „šestky“ nepatří mezi nejnovější vozy, je nutné počítat i tyto dva jezdce mezi spolufavority Matador Cupu. Vždyť Pavel Dohnal je na průběžné třetí příčce a Lumír Firla je zatím čtvrtý.

 

Úvodní soutěže Matador Cupu přinesly velmi zajímavé souboje a ani Böttcher Rally Vyškov nemá jasného favorita. Výsledky může podstatně „zamíchat“ i zářijové počasí, ale o tom se nejlépe budete moci přesvědčit u tratí rychlostních zkoušek vyškovského rallysprintu.

 

 

Průběžné pořadí v Matador Cupu:

1. Vladimír Barvík          50

2. Jan Jelínek               44

3. Pavel Dohnal            32

4. Lumír Firla               19

5. Jaromír Tomaštík       16

 

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Barumka 2006- dvě havárie polské posádky Majek Ziarko

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose