www.car.cz
 

Honzík junior si v Brně dvěmi stříbry upevnil vedení v BMW 1 challenge
     8.9.2006 12:08 - tisková zpráva


Honzík z Brna veze dva stříbrné poháry

 

Několikrát odložený start do podzimní části sezóny se povedl při příležitosti návštěvy světové série WTCC v Brně. Jaroslav Honzík jr. dokázal plně využít potenciál vozu, který nebyl v úplně nejlepší kondici, získal dvě druhá místa a z Brna si odvezl 160 bodů do celkové klasifikce, čímž si upevnil vedení v celé sérii.

 

Kvalifikace pro první závod se již lépe vydařit nemohla, Pole Position pro vůz sáje Commerz Racing mluví za vše. V druhé kvalifikci Jarda svůj výkon nezopakoval, hodnota jeho nejrychlejšího kola stačila až na třetí místo na startu.

 

Start do prvního závodu se Jardovi přiliš nepovedl, při rozsvícení zelených světel o několik desetinek zaspal, což ho stálo mírný propad ve startovním poli. Z náskoku svých soupeřů ukrajoval sice po desetinkách, ale vytrvale, čímž se probojoval až na druhé místo, na kterém projel pod šachovnicovým praporem.

 

Po polední pauze se Jarda opět postavil na start, tentokrát na třetí pozici, kterou si vybojoval ve druhé kvalifikaci. Hned v úvodu závodu se však připletl do strkanice mezi Matějovským a Firlou, a aby předešel poškození vozu musel na okamžik vyjet mimo trať. Tento úhybný manévr zákonitě přinesl časovou ztrátu. Do závodu se Honzík jr. vrátil na osmé pozici a ihned začal bojovat o návrat na čelo.  

 

S úporností buldoka se probojovával  na první pozice. Již několik málo kol před cílem držel stabilně druhou pozici, sčímž se nechtěl smířit  Fumal. Při nájedzu do posledního kola Fumal předjel Honzíka na konci cílové rovinky, kde měl při dobržďování pevnější nervy. Fumal se však z druhé pozice neradoval příliš dlouho, o několik desítek vteřin později si Honzík ztracenou pozici dobyl zpět. Do cíle se pořadí již nezměnilo.

 

Předsevzetí stabilního bodovéo zisku Jaroslavu Honzkovi jr. vyšlo, upevnil vedení v BMW 1 Challenge dalším poodskočením svým soupeřum, tentokrát již na 165 bodů před druhým Dolákem. Nyní celý tým obrací svojí pozornost k nadcházejícím závodům, které se budou konat při A1 GP o prvním říjnovém víkendu.

 

1.      závod BMW 1 Challenge,  3.9. 2006 Brno, zataženo, suchá trať

 

1.      M. Matějovský / Internet Express Prima Team                36:33.503

2.     J. Honzík jr. / Commerz Racing                                        +00.644

3.      A. Fumal                                                                +14.939

4.      L. Firla                                                                  +15.182

5.      M. Kusý jr. / Racing Car CZ                                       +19.310

 

 

2.     závod BMW 1 Challenge, 3.9. 2006 Brno, zataženo, suchá trať

 

1.     M. Kusý jr. / Racing Car CZ                                      36:52.854

2.     J. Honzík jr. / Commerz Racing                                       +06.832

3.     A. Fumal                                                               +06.568

4.     M. Dolák / Cardo Racing                                           +19.577

5.     L. Firla                                                                  +27.892

 

 

Odpovída Jaroslav Honzík jr., jedec:

 

Jak si spokojen se svým umístěním v těchto závodech?

S umístěním jsem samozřejmě spokojen, ale pořád to mohlo být lepší. To jsou prostě závody, ale smůly mám taky dost :)

 

Podle statistik jsi ztrácel na své soupeře rychlost na rovinkách. Bylo to špatným průjezdem předchozí zatáčky, nebo auto nejelo jak mělo?

Podle toho co jsme s pár lidmi, mechanikem a tátou zjišťovali tak naopak průjezd i výjezd ze zatáček byl dobrý, napříklád v celé poslední zatačce jsem měl daleko lepší průjezd i výjezd nez A.Fumal, ale na rovince jsem se neudržel ani v pytli takže asi někde bude problém, který setrvává už od druhých závodů, nevím ale kde by to mohlo být... možná bude potřeba vyměnit motor či tak.

 

Jak na tebe působila atmosféra závodů BMW 1 Challege v situaci, kdy seriál prochází určitou krizí?

No, bylo to docela znát, nejvíce mě zklamaly stupně vítězů při prvním závodě, těšil jsem se na klasické podium, ale místo toho jsme byli u stanu daleko od ostatních. Naštěstí alespoň vyhlášení druhého závodu bylo už tam kde mělo být.

 

Série se přehoupla do druhé poloviny, poměrně výrazně vedeš celkovou klasifikaci, čímž se dostáváš do role favorita. Jak se s touto úlohou vypořádáváš?

Je to určitá zodpovědnost vést šampionát, pro mě to je už teď suveréně nejlepší sezóna a jsem rád, že jsem alespoň něco dokázal a ukázal, že nejsem zrovna nejhorší jezdec. Těším se na A1GP víkend kde by mohly být závody na mistrovské úrovni. Nechme se překvapit :)

 

 

Odpovídá Jaroslav Honzík sr. manager týmu:

 

Těžko můžete být nespokojen, když Váš vůz pravidelně boduje a vede pohár, je přesto něco, co by potřebovalo výrazně vylepšit?

Určitě, vždy je co zlepšovat! Zní to sice divně, ale jsou místa, kde naše BMW1 dost výrazně zrácí a o víkendu mi to nedalo, porovnali jsme veškeré materiály z Jarní ceny Brna a ten stav je už od začátku sezóny trvalý. Myslíme, že motoru chybí výkon nebo spíše kroutící moment! Promotér slíbil, že mezi závody data stáhne a vše zkontroluje. Takže doufám, že příští závody to bude ještě trochu lepší.

 

Do konce sezóny zbývají dva závodní víkendy, plánujete setrvat u BMW 1 Challenge i pro příští rok?

Nevíme jak bude příští sezóna BMW1 Chalenge vypadat, ale doufám, že úroveň se ještě posune a závody vyjedou i do zahraničí. Bylo by hezké obhajovat případný letošní titul, ne?  

 

 

Oficiální týmové stránky : http://www.commerzracing.com

 

PR


 
 
Fotogalerie:   

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose