www.car.cz
 

V belgickém Zolderu vítězily jen české Buggyry . V neděli vyhrál Koerber
     11.9.2006 09:14 - tisková zpráva


Dva měřené tréninky, stejně jako oba kvalifikační i pohárové závody měly v sobotu i v neděli vždy vítěze s vozem značky Buggyra. V nedělních jízdách se stoprocentně prosadil německý jezdec týmu Buggyra International Racing System Gerd Körber, který vyhrál obě rozjížďky. Jeho stájový kolega David Vršecký pobral body za třetí místo v kvalifikaci a čtvrté v pohárovém závodě. Do první desítky se vždy vešli i Adam Lacko s vozem MAN a František Vojtíšek na Renaultu.     

     Stejně jako v sobotu si Vršecký zajistil na startovním roštu kvalifikačního závodu nejvýhodnější pozici, když v měřeném tréninku porazil o pět tisícin sekundy Körbera. Obě modré Buggyry se tak opět postavily do první řady. Lacko byl v tréninku o jedinou tisícinu rychlejší než Vojtíšek, ale svými časy se zařadili až do šesté řady. A podobně jako o den dříve měl lepší start Körber, za kterým se rychlejším vnějším obloukem vyvezl v první zatáčce kolem Vršeckého i Chorvat Pulič.

Na dalších místech za Vršeckým se vytvořil velice silný trojblok, ve kterém byli spolu s úřadujícím španělským šampiónem Albacetem i Němci Hahn a Östreich. S odstupem jezdila další skupina, kterou už vedl na sedmém místě Vojtíšek a nechyběl v ní ani na deváté pozici Lacko. Jeho mechanikům se v sobotu večer přeci jen podařilo všechny závady odstranit a frenštátský mladík mohl oproti původním předpokladům do nedělních jízd nastoupit.

Kvalifikační závod pak měl už celkem poklidný průběh, neboť počáteční útoky Vršeckého na Puliče ochably a mezi jednotlivými vozy se ustálily pravidelné rozestupy. Körber si připsal důležité vítězství a deset bodů, ze třetího místa profitoval i Vršecký. „Zase jsem stáhl o pár bodů Östreicha a je fajn, že i Gerd snížil náskok Albaceteho a Hahna. Na druhou stranu musím přiznat, že i přes třetí místo nejsem tentokrát s výsledkem spokojen,“ komentoval svůj výkon Vršecký.

„V polovině jízdy jsem se připravoval na předjetí Puliče, protože jsem věděl, že jezdím rychlejší kola a hlavně třetí sektor mám hodně rychlý. Jenže motor najednou neměl plný výkon a na předjetí už neměl sílu. Naštěstí mně i Gerdovi Puličovo umístění neublíží, protože bere body našim největším soupeřům,“ dodal mladší z pilotů týmu Buggyra.


     Ani v pohárové jízdě nejelo Vršeckého auto s využitím všech sil pod kapotou a krátce po startu se za vedoucího Körbera a druhého Puliče protáhl španělský dravec Albacete. Několik kol se zdálo, že se Vršecký pokusí na Španěla zaútočit, ale v jednom kole náhle ztratil přes tři sekundy a bylo po nadějích na stupně vítězů. Každopádně i čtvrtá příčka před Östreichem znamenala ukrojení dvou bodů z náskoku německého jezdce v celkovém hodnocení. „Prostě to nejelo jako v tréninku a asi jsem utavil turbo,“ zhodnotil krátce po dojezdu Vršecký. Po sobotních technických problémech se prosadil Lacko, který v úvodu hlavního závodu tvrdě bojoval s Vojtíškem a nakonec dojel šestý. Služebně nejstarší trucker kontinentu František „Frankie“ Vojtíšek si připsal alespoň dva body za devátou příčku.

     V průběžném pořadí se do vedení dostal Albacete a Körber postoupil na druhé místo před Hahna. Vršecký je stále pátý, když  náskok Östreicha stáhl o oproti Mostu o polovinu. Vojtíšek klesl na osmé místo před Lacka, neboť před oba se dostal závod od závodu lepšící se Pulič.

     Předposlední závod sezóny se pojede na přelomu září a října ve španělské Jaramě.
   

Výsledky:

Kvalifikační jízda (9 kol): 1. Körber (Něm./Buggyra) 17:51,173, 2. Pulič (Chor./MB) -2,002, 3. Vršecký (ČR/Buggyra) -4,138, 4. Albacete (Šp./MAN) -6,226, 5. Hahn (Něm./MB) -9,922, 6. Östreich (Něm./MB) -11,294, 7. Vojtíšek (ČR/Renault) -27,696, 8. Altenstrasser (Rak./MAN) -30,347, 9. Lacko (ČR/MAN) -31,188.

Pohárový závod (12 kol): 1. Körber 23:51,595, 2. Pulič -1,803, 3. Albacete -3,902, 4. Vršecký -8,517, 5. Östreich -17,166, 6. Lacko -22,726, 7. Altenstrasser -32,629, 8. Rodrigues J. (Port./MAN) -45,420, 9. Vojtíšek -52,736.

Průběžné pořadí po 6 závodech: 1. Albacete 244, 2. Körber 232, 3. Hahn 229, 4. Östreich 203, 5. Vršecký 186, 6. Bösiger (Švýc./MAN) 121, 7. Pulič 87, 8. Vojtíšek 70, 9. Lacko 64 bodů.

Ladislav Holomčík, Zolder

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Rallysprint Vyškov od Pavla a Tondy Malého

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose