www.car.cz
 

SCC a Podzimní cena: Před Brnem je na koni Payr
     11.9.2006 17:02 - Vladimír Rožánek


Sports Car Challenge se představí při dalším závodě v Brně, a tak zalistujeme pořadím v jednotlivých divizích. Celkem se letos objevilo již 36 závodníků a výčet zřejmě ještě není u konce. Na účastníky SCC totiž ještě čeká nejen brněnský závod, ale také Monza a finále na Hockenheimringu.

 

V divizi jedna, určené silným prototypovým vozům zatím dominuje Rakušan Wolfgang Payr na stroji PRC 2006 Ford Cosworth F1. Pryč je tak doba, kdy v SCC startovaly převážně vozy s polosériovými motory a náklady nebyly tak děsivé, jako v porovnání s motorem z F1.

 

Rakušanovi sekunduje Angličan Sinclair, který vloni dotáhl svůj vůz až k vítězství v této divizi. Angličan svůj vůz Jade Nissan V6 zle rozbil na vodě v německém Hockenheimringu, a tak mu teď chybějí body z tohoto nezdaru. Nepomohlo mu ani Payrovo škobrtnutí na okruhu v Lausizringu.

 

Na bronzovém stupínku zatím vyčkává Gerd Beisel. Ten zatím nově zakoupený stroj Norma M2000 BMW V8 4,0 ukázal jen v trénincích, ale ostré závody zatím absolvuje s PRC BMW 3,2l.. Švýcarská mladice Hüngebuhler s Osellou BMW přišla, díky své neúčasti na dvou závodech o dosti bodů a její starty jsou přínosem zejména kvůli soubojům s Gerdem Beiselem.

 

Adi Gartner pravidelnými výkony udržuje na Martini Alfa pátou příčku a Angličani Davies a Briggs na Juno Jaguar absolvovali jen jeden závodní víkend. Osmý Švýcar Gregor Fischer přesedá z první do druhé divize, a tak body nemá pořádně ani v jedné.

 

Druhá divize, s většinou prototypů do 2000ccm, patří zatím plně Švýcaru Trufferovi na PRC BMW. Zatím nedokončil jen dva závody a 25 bodů na druhého Müncha se zdá  být dostačujícím náskokem. Münch si na letošní sezónu pořídil nový vůz Norma M20 s motorem Honda a tento pohonný agregát zatím dokončil všechny závody. Třetí příčku okupuje prozatím bývalý jezdec cestovních vozů K.H.Matzinger s PRC Opel CN a má také dostatečný 37 bodový náskok na nepravidelně se účastnícího se Kormanna s PRC BMW.

 

Pátý Uhling na PRC Opel sice mnoho kvalitní výkony nepředvádí, ale pravidelným dojížděním do cíle si body zasloužil.

 

Nováček Dragoun v Mostě sice vůz měl, ale závodů se nezúčastnil, a tak bodové hody za něj převzal další nový muž Joerg Peham z Rakouska na stroji PRC Honda CN. Celkově mu v  klasifikaci druhé divize patří osmé místo po ujetých dvou závodních jízdách. Škoda jen dvou víkendových startů Johana Pauera, celkově mu patří 14. místo a od Dijonu jsme ho na závodní trati neviděli. Celkem v této divizi bylo zatím k vidění 17 vozů a poslední místo patří Carlu M. Bernesovi s PRC Opel, který nedokončil ani jednu svou premiéru v Mostě.

 

V GT vozech, tedy divizi číslo 4, patří po odjetých dvou závodních víkendech první příčka Švýcaru Kurtovi, před Rakušanem Brucklem a jeho kolegou Sagmeisterem. Je zřejmé, že budoucnost prototypů a vozů GT má své opodstatnění a nejenže díky startům GT-éček přibylo na startovní čáře vozů, ale také závody získávají na atraktivnosti, i díky startů,dvou rakouských lyžařů Patricka Ortlieba a Josefa Strobla.

 

Bodový stav Sports Car Challenge před Brnem

 

Divize 1

 

Wolfi Payr (A) PRC 2006 Ford Cosworth F1 – 241

Tony Sinclair (GB) Jade 2 Evo III Nissan V6 – 220

Gerd Beisel (D) PRC BMW 3,2 V8 – 201

Sabrina Hungebuhler (CH) Osella BMW 3,0 – 142

Adi Gartner (CH) Martini Alfa Romeo V6 – 89

Jeff Davies (GB) Juno Jaguar – 52

 

Divize 2

 

Pius Truffer (CH) PRC BMW  – 205

Gerhard Munch (D) Norma M20 Honda CN – 180

K. Heinz Matzinger (A) PRC Opel CN – 137

Peter Kormann (D) PRC BMW – 100

Henry Uhling (D) RC Opel CN – 70

Georg Hallau (D) MRP Honda – 64

 

Divize 4

 

Kurt Peter (CH) Porsche GT – 46

Martin Bruckl (A) Porsche GT – 41

Martin Sagmeister (A) Porsche GT – 34

Klaus Stanek (A) Porsche GT – 33

Josef Strobl (A) Porsche GT – 31

Patrick Ortlieb (A) Porsche GT – 24

 

Nyní se již těšíme na Podzimní cenu Brna o přespříštím víkendu, kde Sports Car Challenge odjede své další dva závody.

 

Vláďa Rožánek


 
 
Fotogalerie:   Sobotní SCC z Mostu od Vládi Rožánka

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose