www.car.cz
 

Patrik Vostárek na ME na německém okruhu EuroSpeedway Lausitz
     12.9.2006 19:27 - tisková zpráva


Patrik Vostárek, jezdec týmu Intermoto Czech Klaffi, nastoupil na německém okruhu EuroSpeedway Lausitz k dalšímu závodu Mistrovství Evropy Superstock 600.

 

K dalšímu závodu v prestižním šampionátu Mistrovství Evropy Superstock 600 nastoupil mladý Patrik Vostárek na okruhu EuroSpeedway Lausitz, který leží 50 kilometrů severně od Drážďan. O tom, že mu známé prostředí vyhovuje, přesvědčil pražský jezdec již během tréninku a kvalifikací, kdy se dokázal prosadit do elitní patnáctky. Defekt zadní pneumatiky sice ve druhé kvalifikaci odkázal jezdce týmu Intermoto Czech Klaffi na 24. startovní pozici, nicméně každý člen týmu věřil, že se našemu zástupci podaří prolomit prokletí posledních závodů.

 

Start závodu Patrik zvládl tradičně skvěle, přišla však první zatáčka a s ní i jezdecká chyba, po které se mladík ocitl na asfaltu německého okruhu. I když se mu podařilo rychle stroj znovu uvést do chodu a v závodě tak pokračovat, na lepší než 26. místo v cíli závodu to již nebylo.

 

Během závodu dosahoval Patrik časy na úrovni jezdců bojujících o patnácté místo, což znamená, že pokud by český jezdec nehavaroval, mohl nejen o toto umístění bojovat, ale i případně se radovat ze svého prvního bodu v této velmi konkurenční sérii.

 

Patrik Vostárek (26. místo)

“Dobře jsem odstartoval, ale do první zatáčky jsem naletěl moc rychle. Najednou mi to podklouzlo a bylo po nadějích. Rozhodl jsem se nevzdávat celý závod, který jsem také nakonec dokončil. Ten pád mě hrozně mrzí, hlavně kvůli týmu. Oni mi věří a já jsem jim chtěl konečně udělat radost. Je to obrovská škoda, nyní přijdou již pouze dva okruhy, které vůbec neznám. Bodovat v Itálii nebo ve Francii bude hrozně těžké.“

 

Oldřich Vostárek (manažer a otec jezdce)

"Po špatné zkušenosti z Assenu jsme měli obavy jestli se Patrik vrátí do své formy. Naštěstí zbytečně. Páteční volný trénink a první kvalifikaci skončil na patnácté pozici. V sobotu, těsně před druhou kvalifikací, jsem zjistil defekt zadní pneumatiky. Narychlo jsme museli použít sjetou pneumatiku z pátku. Díky tomuto handicapu Patrik propadl na dvacátou čtvrtou pozici. Na celý víkend máme totiž přiděleny tři sady pneumatik. Je to jedna na páteční volný trénink a první kvalifikaci.

 

Druhá na sobotní druhou kvalifikaci a třetí do závodu. Navíc jsou ještě označeny nálepkami takže záměna není možná. Start závodu jako obvykle dobrý, v první zatáčce asi patnácté místo. Bohužel ve velké skrumáži spadl, ale rychle se zvedl a pokračoval. Smůla pro výsledek, ale výkon Patrika i stroje od týmu Intermoto Czech Klaffi jsou v pořádku, což je nejdůležitější. Děkujeme všem za důvěru a podporu a Těšíme se na další závod již tento víkend v Brně, kde Patrik pojede jak supersporty, tak superstocky 600.“

PR
 
 
Fotogalerie:   MČR čtyřkolek a sajdkárů - Vranov u Brna od Aloise Folty

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose