www.car.cz
 

Celkem 65 posádek ve startovní listině víkendové Horácké rallye
     12.9.2006 19:38 - tisková zpráva


Celkem 65 přihlášených posádek figuruje doposud ve startovní listině letošního, již sedmnáctého ročníku Horácké rally, jedoucí se ve dnech 15.-16.září v okolí Třebíče, Náměště nad Oslavou a Velkého Meziříčí.

Na startovní listině, která možná i vinou ne šťastně voleného kalendáře mistrovských soutěží (pouhý týden mezi Vyškovem a Třebíčí) je trochu chudší, avšak najdeme zde všechny přední posádky letošního ročníku Global Assistance Mezinárodního mistrovství České republiky v rally.

Nenajdeme v ní pouze jezdce startující v Řecku na Mistrovství Evropy. Nejvýše postavenou posádkou jsou Václav Pech s Petrem Uhelem, kteří již v Třebíči mohou získat svůj další mistrovský titul. Šanci však stále má Achim Mörtl, jež pokud ne titul, bude chtít určitě udržet své ambice na průběžnou druhou příčku v mistrovství republiky.

Kromě Václava Pecha jsou přihlášeni další tři jezdci s prioritou FIA B. Jsou jimi posádky Peták-Benešová, Arazim-Gál a Štajf-Černoch. Ovšem i další jezdci s národní  prioritou jako je Trojan, Jandík, Červenka, Cais, Votava či Liška, jsou zárukou velmi kvalitních sportovních výkonů a atraktivní podívané. Vždyť produkčních vozů, startujících v třídě N4 je celkem 22.

S Fiatem Punto nechybí ani loňský vítěz Horácké rally Emil Triner. Poprvé se na „velkých“ soutěžích představí v kubatuře S1600 Jaromír Tarabus. S vozem VAZ pak na jedné z posledních soutěží před koncem homologace uvidíme i atraktivní průjezdy Milana Blahouta, startujícího tentokráte za pořádající Auto klub elektrárna Dukovany. H

orácká rally je i předposlední soutěží celého seriálu Škoda Fabia rallye Cupu, ve které podobně jako Pech může mistrovského titulu dosáhnout Josef Sedláček. Horácká rally se jede systémem super rally a tak je předpoklad, že i druhý den soutěže bude startovní pole dostatečně početné, neboť zde s jistou časovou penalizací mohou startovat i posádky odstoupivší v pátečním odpoledni či večeru.

Soutěž je koncipována tak, že polovinu rychlostních zkoušek první etapy budou soutěžní posádky absolvovat již se světelnými rampami.

Miloš Morávek
tiskové středisko HR

PR


 
 
Fotogalerie:   Karambol Michal Javůrek - Most2006, foto Luboš Novosád

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose