www.car.cz
 

Vyškov – Hodiny zastavily Volfův domácí útok na zlato
     12.9.2006 23:35 - tisková zpráva


 

Jiří Volf perfektně zvládl tlak plynoucí ze startu na domácí soutěži a při prvním společném závodě s navigátorem Františkem Rajnohou se při víkendové Böttcher Rally Vyškov 2006 radoval ze druhého místa v absolutní klasifikaci soutěže.

 

Na start sedmého z devíti podniků Mistrovství České republiky ve sprintrally 2006 šla posádka NTS Plzeň – Gassner Rallisport s jasným cílem poprat se o umístění na stupních vítězů. Vždyť ve Vyškově sídlí firma Böttcher, jeden z hlavních partnerů týmu, a základnu vlastní společnosti zde má i sám Jiří Volf, žijící navíc v nedalekém Brně.

 

Jirka Volf se musel vyrovnat s tím, že na sedadle spolujezdce bude tentokrát chybět pracovními povinnostmi zaneprázdněný Petr Novák. Už seznamovací jízdy ale ukázaly, že František Rajnoha bude více než plnohodnotnou náhradou. „S Frantou jsme si okamžitě sedli jak lidsky, tak po stránce závodění. Za celou soutěž se v naší spolupráci neobjevil sebemenší náznak problému a já jsem moc rád, že jsem dal na Novasovo doporučení a dohodl se právě s Frantou. Kdyby se někdy stalo, že by Petr musel z nějakého důvodu vynechat závod, budu moc rád, když si s Františkem společné svezení zopakujeme,“ ocenil svého mitfáru Jiří Volf.

 

Už v předchozích letech se Jirkovi ve Vyškově dařilo, letošní výsledek je ale tím nejlepším, jakého se brněnský pilot zatím ve Vyškově dočkal. A nutno podotknout, že si pro stříbrný věnec dojel s velkým přehledem a v jednu chvíli se dokonce zdálo, že by Volf s Rajnohou mohli útočit ještě výš. Po třetím čase na RZ 1 poskočili Jirka s Frantou po ‚dvojce‘ na druhou pozici průběžného hodnocení za vedoucího Josefa Semeráda a po vítězství na RZ 4 ztrácel Volf na svého pražského soupeře pouhých 3,1 sekundy.

 

Drobná jezdecká chyba na pátém měřeném úseku ale prakticky rozhodla o výsledku soutěže. „Bylo to v místě, kde mi při prvním průjezdu RZ Vážanská auto nechtělo zatočit ‚po čumáku‘, proto jsem se ve druhé rundě rozhodl, že to v téhle zatáčce ‚dám na placku‘. Místo ladného průjezdu bokem jsme ale udělali hodiny, auto zastavilo kolmo na směr jízdy, museli jsme couvnout a celkem jsme tam nechali asi 12 vteřin,“ popsal pro konečný výsledek zásadní okamžiky Jura.

 

I druhé místo ale znamenalo obrovskou radost v týmu, vždyť zisk 24 bodů posunul Jiřího Volfa na třetí příčku v tabulce šampionátu sprintů. A před dvěma závěrečnými soutěžemi není ztracený ani boj o titul vicemistra, neboť na druhého Vladimíra Barvíka nyní Jirkovi chybí překonatelných 9 bodů.

 

„Letošní Vyškov byl opravdu nádherný. Počasí vyšlo skvěle, trať je po úpravách zase hezčí a šotolina, které bylo deset až patnáct kilometrů, atraktivnosti jen přidala. I když je pravda, že místy to bylo až trochu rychlé. Dvojnásob velkou radost mám kvůli otci, jehož firma podporuje náš tým i vyškovskou soutěž. Snad jsme mu udělali radost,“ uzavřel hodnocení vyškovského sprintu Jiří Volf.

 

Dalším startem Jiřího Volfa bude ve dnech 13. – 14. října Rally Trotina Hradec Králové. Na startu předposledního podniku sezony domácích sprintů by se měl po Jurově boku v kokpitu bílo-modro-červeného Lanceru objevit opět Petr Novák.

 

VOLF MEDIA SERVICE

 

PR


 
 
Fotogalerie:   XV. Böttcher Rally Vyškov od Aloise Folty

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose