www.car.cz
 

Popis sobotních erzet Horácké rallye 2006
     13.9.2006 00:13 - tisková zpráva


V minulé tiskové zprávě jsme se podívali na trať první etapy XVII.ročníku Horácké rally, nyní je pojďme podívat na tratě rychlostních zkoušek sobotního dne. Opět se jedná o testy velmi podobné loňskému ročníku, dochází zde pouze k dílčím změnám ve dvou zkouškách.

 

Rychlostní zkouška  č. 9 + 13 + 17,   Náměšť n.O. - Pucov

Start na konci Náměště nad Oslavou za hrází rybníka. Trať vede po okresní komunikaci s rychlými a technickými zatáčkami na okraj Ocmanic, kde proti loňsku čeká jezdce pouze zpomalovací retardér na silnici. Trať pak pokračuje dále na náves obce s pravou „vracečkou“ a klesáním do Naloučan, které projíždí.

 

Při nájezdu do obce je v důsledku jarních povodní zřízen provizorní most před nímž jezdce čeká opět zpomalovací retardér. Po sérii velmi náročných serpentin trať zkoušky vede po velmi rychlém úseku okresních komunikací až do prostoru obce Jesenice, které projíždí velmi náročnou pasáží k cíli zkoušky před Pucovem.

Rychlostní zkouška  č.  10 + 14 + 18,   Jedov - Jinošov

Start na konci obce Jedov. Po startu trať klesá serpentinami do údolí, kde se napojuje na silnici směrem do Náměště nad Oslavou s úsekem vyplněným mnoha velmi obtížnými zatáčkami. Ve městě se pak napojuje na hlavní silnici, odkud stoupá po trati Zámeckého vrchu k cíli RZ, umístěnému za serpentinou před Jinošovem. Tato zkouška je zcela shodná s loňskou tratí.

Rychlostní zkouška  č. 11 + 15 + 19,   Jabloňov - Velké Meziříčí 

Start je u státní silnice. Trať pomalu stoupá rychlým technickým úsekem s několika horizonty do obce Březejc, kterou objíždí po okraji obce po místní komunikaci. Po napojení na okresní silnici pak pokračuje do obce Kúsky, odkud se vrací po místní komunikaci opět na okresní silnici, po které pokračuje do Dolních Radslavic. Odtud se jezdci vrátí na okraj obce Kúsky.

 

Zde po projetí přírodního retardéru u zastávky autobusu na křižovatce jezdci odbočí na místní komunikaci a pokračují stoupáním po úzké místní komunikaci. Po napojení na okresní silnici od Svin se vrací prudkým klesáním do obce Lhotka s přírodním retardérem a následně pokračují opět po místní komunikaci až do Velkého Meziříčí. Cíl je nad motorestem před nadjezdem dálnice.

Rychlostní zkouška  č.  12  +  16 + 20,   Pohořílky  -  Baliny

Start před obcí Pohořílky. Trať vede po okresní silnici do Horních Radslavic, kde vytváří přírodní retardér po místních cestách. Odtud pokračuje dále do Bochovic, kde odbočuje retardérem v křižovatce do Horních Heřmanic. Zde je jedno z nejhezčích míst zkoušky, se zatáčkami různých tvarů po místních komunikacích. Dále pokračuje po okresní silnici na okraj Uhřínova a dále až do obce Baliny. Před cílem celé zkoušky pak jezdce prověří dvě velmi ostré zatáčky.

 

Miloš Morávek

tiskové středisko HR

 

 

 

 

harmonogram zde

MAPY zde

 

Oficiální stránky : www.horacka.cz
 
 
Fotogalerie:   Na spravení oka od fy Jaguar....

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose