www.car.cz
 

Vrcholem okruhové sezóny v MOSTĚ budou opět TRUCKY.
     tisková zpráva


PŘEDSTAVENSTVO: REKONSTRUKCE OKRUHU BUDE MÍRNĚJŠÍ . VRCHOLEM PŘÍŠTÍ SEZÓNY BUDE OPĚT VÍKEND TRUCKŮ

Úrokové podmínky, za nichž by nám banky byly ochotny poskytnout úvěr řádově 140 miliónů korun, jsou však stále poněkud tvrdé, nemluvě o požadovaných způsobech ručení. Rozhodli jsme se tedy, že záměr původního tempa a intenzity naplánované rekonstrukce trochu zmírníme,“ uvedl generální ředitel Autodromu Most a.s. ing. Pavel Hanka.

Hlavním úkolem pro následující období zůstává rekonstrukce první zatáčky za cílovou rovinkou, takzvaného retardéru. Prostředky na tyto investiční akce naštěstí budeme mít k dispozici i bez úvěrů, protože hospodářská bilance okruhu je pozitivní. Místo intenzívní dvouleté generální rekonstrukce budeme v několika následujících letech provádět jednotlivé dílčí kroky, které naplní náš prvotní plán, tedy udržení konkurenceschopnosti oproti sousedním okruhům doma i v zahraničí,“ dodal.

Předseda představenstva společnosti AUTODROM MOST a.s. Jiří Kroužek zdůraznil, že zájem o služby poskytované okruhem trvá celoročně. „Po všechny volné dny, kdy neprobíhají závody, sem jezdí testovat klubové i tovární týmy. Během zimy probíhají na okruhu školy smyků a školy bezpečné jízdy. Už i kalendář na příští rok je naplněn víc, než z osmdesáti procent. V roce 2004 se diváci mohou těšit na celkem deset velkých víkendových podniků, jejichž vrcholem bude na konci srpna opět tradiční MATADOR Czech Truck Prix.

Už nyní jednáme o tom, aby tentokrát na startovním roštu stálo přes dvacet závodních trucků a vývoj, ke kterému v této disciplíně dochází, napovídá, že naše snažení bude korunováno úspěchem,“
slíbil Kroužek. Jeho slova potvrdil také ing. Stanislav Minářík, viceprezident AČR pro automobilový sport, který je zároveň členem představenstva mosteckého okruhu.

Vypadá to, že období určité stagnace evropského poháru tahačů pomalu končí. Například na německém Nürburgringu zjistili, že letošní skoro poloviční propad v tržbách za vstupné na formuli jedna jim vynahradil obrovský zájem diváků právě o víkend trucků. Tento trend napovídá, že mostecké závody tahačů v roce 2004 budou opravdu bombastické,“ tipnul si Minářík. V areálu Autodromu Duhové energie v Mostě se v současnosti více, než závodní speciály, bude objevovat těžká stavební technika.

V následujících dnech a týdnech budou zahájeny první rekonstrukční práce na samotném okruhu a v zadním traktu diváckého svahu už začala první etapa sanačních zemních činností, které připraví prostor pro plánovanou výstavbu multifunkčního polygonu pro výcvik bezpečné jízdy.

tisk info DM
 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose