www.car.cz
 

Luboš Minařík se po Vyškově raduje. Smolná série skončila
     14.9.2006 11:09 - tisková zpráva


Konec smolné série

Víkendová Böttcher rally Vyškov byla sedmým podnikem šampionátu sprintů a zároveň tento seriál přehoupla do své závěrečné třetiny. Jelikož do konce mistrovství zbývaly před startem už jen tři podniky, bylo jasné, že právě ve Vyškově může padnout jedno z rozhodujících slov o vývoji tabulky v jednotlivých třídách.

Usilovat o co největší porci bodů do pořadí třídy A6 a skupiny A přijeli na Hanou Lubomír Minařík se spolujezdcem Viktorem Semelou, kteří sice před startem lakonicky poznamenali, že by si podle dosavadního vývoje seriálu měli na Böttcher rally spíše vybrat slabší chvilku, průběh soutěže ale nakonec tuto prognózu nenaplnil. 


 Lubomír Minařík má na vyškovskou Böttcher rally příjemné vzpomínky. Předloni tu ještě s kitovou felicií třídy A5 vybojoval stříbro ve své třídě a loni, již za volantem šestnáctistovky, skončil v tvrdé konkurenci skupiny A čtvrtý. Po výpadku na červencovém Pelhřimově scházely na kontě Luby a Viktora cenné body, které bylo třeba ve Vyškově za každou cenu vybojovat, nebylo tedy divu, že se na Vyškov valašský tým připravoval opravdu zodpovědně. Repasí prošly tlumiče i převodovka a oproti Barumce došlo k mírnému pozměnění nastavení geometrie. 

 V sobotu ráno projela přes startovní rampu na půvabném vyškovském náměstí rovná desítka zájemců o body do třídy A6. K největším soupeřům Luby a Viktora patřili především Jan Kopecký s Filipem Schovánkem, kteří po dlouhé pauze divákům představili ambiciózní Škodu Fabia Kit Car, a zapomínat jsme nemohli ani na Milana Kneifela s Radimem Strnadem na felicii, jež o sobě dali vědět svým znamenitým výkonem na nedávné Barum rally.

Lubomír Minařík a Viktor Semela sice začali opatrněji, hned v cíli úvodní rychlostní zkoušky jim však patřila druhá pozice ve třídě A6. A to přesto, že se na trati museli vypořádat s nečekanou překážkou: „Na první RZ jsme po výjezdu na hlavní cestu viděli napříč postavené auto Tomaštíka, který zde své Subaru hodil pres střechu a objíždění jeho vozu nás stálo malé zdržení. Navíc jsme všechny zkoušky trénovali po dešti a v rozpise jsem měl proto poznačená místa, která mám prodat nebo projet v klidu.

Později se však ukázalo, že tato místa už jsou vysušená a bylo zbytečné do nich brzdit. Proto nám první průjezdy moc nevyšly, což potvrzuje zrychleni ve druhém průjezdu, kde jsme sami sobe nadělili přes půl vteřiny na jeden km RZ“, poznamenal Luba.


 Ve druhé sekci soutěže mladá posádka postoupila v absolutním pořadí o pět příček a prodrala se tak na bodovanou třináctou pozici celkově.

Nejmarkantnějšího postupu ale dosáhli v závěrečné části rally, která čítala už jen dva testy. Luba sice musel svoji výbornou čtvrtou pozici ve skupině zpátky přepustit Sedláčkovi na silném Nissanu, posunul se však na výtečné desáté místo absolutně, které mělo společně s druhou pozicí ve třídě A6 a čtvrtou příčkou mezi S-šestnáctkami příchuť senzace. Valašský tandem tak poprvé od červencové Kopné kvalitně zabodoval do tabulky a před závěrečnými dvěma podniky je na té nejlepší cestě vybojovat jak medailové umístění ve skupině, tak i vytoužené prvenství ve třídě A6.

Luba Minařík k Vyškovu dodal: „Na Vyškov jsme se hodně těšili, protože se nám vždy líbil a vcelku se nám tady dařilo. Při tréninku jsme zjistili, že soutěž bude oproti předchozím ročníkům malinko rychlejší, což našemu autu moc nevyhovuje, ale zase nás velmi potěšil vložený  šotolinový úsek, který jsme si při závodě vychutnali. Tentokrát nám všechno fungovalo jak mělo a nic nám nezabránilo dojet si pro skvělý výsledek v podobě desátého místa absolutně a druhé pozice ve třídě.

Navíc jsem rád, že se nám podařilo porazit všechny felicie, startující v naší třídě, a tím pádem si naše felicia drží neporazitelnost od loňských Okříšek, což je super. Po projetí cílovou rampou musel náš vůz ještě projít závěrečnou technickou kontrolou u technických komisařů, kteří nám poté sdělili, že je vše v pořádku a my jsme si tak mohli jít v klidu užít atmosféru při vyhlašování výsledků“, řekl spokojený jezdec.

 O dalším startu posádky Lubomír Minařík – Viktor Semela se teprve rozhodne. Luba s Viktorem by neměli chybět na obou zbývajících podnicích sprintového seriálu, v jednání je však také start na rakouské Herbst Rallye Lieben, která je letošním předposledním podnikem seriálu Austrian Rallye Challenge.

 

        Jiří Dokulil, ftr-media


 
 
Fotogalerie:   Bötcher rally Vyškov 2006, Ivo Nesrovnal

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose