www.car.cz
 

V sobotu zakončí v jihočeské Kaplici šestidílnou pouť seriál PAP OIL CUP 2006
     14.9.2006 11:08 - tisková zpráva


Milí přátelé,
nadcházející sobotu 16. září završí v jihočeské Kaplici svoji letošní šestidílnou pouť seriál PAP OIL CUP 2006, mezinárodní mistrovství České republiky v motokrosu tříd 125 ccm, Open a Veterán. Po nedávném potvrzení titulu Jana Zaremby ve třídě Open, rozhodnou sobotní boje v motokrosovém areálu Blanská kotlina o mezinárodních mistrech České republiky  ve zbývajících třídách 125 ccm a Veterán,  v sázce jsou i další medailové posty třídy Open.

Tyto skutečnosti spolehlivě napovídají, že Kaplice se tuto sobotu stane svědkem mimořádné motokrosové události, která večer vyvrcholí slavnostním vyhlášením výsledků v místním Kulturním domě. 


Známý a dlouhou řadou významných závodů prověřený motokrosový areál Blanská kotlina leží v bezprostřední blízkosti města Kaplice (Českokrumlovsko), vzdálené pouhých 13 kilometrů od česko - rakouského hraničního přechodu v Dolním Dvořišti. Pořádající AMK v AČR Kaplice tvoří s brněnskou AGENTUROU FORSAGE, promotérem PAP OIL CUPU, už několik sezón spolehlivý partnerský tandem, jehož dosavadní plodné výsledky nepochybně najdou svoje pokračování i tuto sobotu 16.září.

KALENDÁŘ PAP OIL CUPU 2006

30.duben (neděle)        Loket nad Ohří – závod už proběhl
14.květen (neděle)       Vranov u Brna - závod už proběhl
25.červen (neděle)       Stříbro - závod už proběhl
23.červenec (neděle)    Šumperk - závod už proběhl
20.srpen (neděle)          Kramolín - závod už proběhl
16.září (sobota!)       KAPLICE (poblíž Českého Krumlova)

DRUŽSTVA + Volný závod třídy 85 ccm
7.října (sobota!)   JINÍN (poblíž Strakonic)

Opět plná startovní pole


K sobotnímu kaplickému loučení s PAP OIL CUPEM 2006 se do tříd 125 ccm, Open a Veterán přihlásila zhruba stovka jezdců  z České republiky, Slovenska, Itálie a Nového Zélandu, přičemž z domácí špičky s výjimkou zraněných jezdců nechybí nikdo. Ke kvalitě závodu, obeslaném řadou jezdců z mistrovství světa a Evropy, vydatně přispějí v domácím prostředí
i Jihočeši, jejichž prapor ponesou ve třídě Open nejvýše David ČADEK, Martin MICHEK a Zdeněk BLÁBOLIL, ve stopětadvacítkách              má velmi dobré šance nadějný David SOLDÁT.

125 ccm: To bude bitva!
Nevídané drama slibují obě jízdy třídy 125 ccm, o jejíž žezlo bojuje čtveřice jezdců, přičemž vedoucího Josefa KULHAVÉHO dělí  od momentálně čtvrtého Filipa NEUGEBAUERA pouhé dva body!
Od prvního dílu PAP OIL CUPU 2006 v Lokti se usadil v čele průběžného pořadí slovenský jezdec Tomáš BUČENEC, v minulém závodě v Kramolíně však sílícímu tlaku pronásledovatelů psychicky neodolal a vedení musel přenechat Josefu KULHAVÉMU.

Ten sice oproti čtyřem Bučencovým vítězstvím zaznamenal zatím prvenství pouze v jedné jízdě, avšak s výjimkou druhé jízdy ve Vranově v každém závodě pravidelně sbírá vysoké bodové hodnoty. „Vedu o jeden jediný bod, ale i to mne těší. Do Kaplice se moc těším, nedávno jsem vyhrál mezinárodní Orion Cup, což dokazuje, že mám dobrou formu,“ říká lídr stopětadvacítek Josef Kulhavý.  Jeho bezprostřední rival Tomáš Bučenec lituje výpadků ze Šumperku a Kramolína, kde svůj bodový náskok dokonale prohospodařil.

Doufám, že  tentokrát se všem kolizím vyhnu. Bude to velký boj, protože bodově se čelo hrozně  nahustilo. V Kaplici bych rád zopakoval výsledky z prvních závodů seriálu a hlavně doufám, že všechno proběhne v duchu fair play,“ nechal se slyšet Bučenec. Ze zákulisí dokonce pronikly informace, podle nichž by Bučencovi měl v Kaplici krýt záda jeho týmový kolega Jan Zaremba, který si titul ve třídě Open zajistil  už v předcházejícím závodě v Kramolíně...

Do napínavé hry o titul stopětadvacítek zasáhnou také aktuálně třetí Michal VOTROUBEK a čtvrtý Filip NEUGEBAUER, mající shodně po 178 bodech. Zamíchat kartami však může Ital Angelo PELLEGRINI, donedávná další kandidát na titul, jehož šance zmrazila absence v Kramolíně, kam ho nepustilo zranění ze závodu mistrovství světa.


Pořadí třídy 125 ccm před Kaplici:

1.Josef KULHAVÝ (Slovensko, Honda) 180, 2.Tomáš BUČENEC (Slovensko, KTM) 179, 3.Michal VOTROUBEK (Yamaha) 178, 4.Filip NEUGEBAUER (Kawasaki) 178, 5. Angelo PELLEGRINI (Itálie, Suzuki) 132, 6.František SMOLA (Suzuki) 110, 7.Jiří JANKOVSKÝ (KTM) 97, 8.Tomáš PAUL (Yamaha) 81, 9.David SOLDÁT (Yamaha) 80, 10.Milan ŠPIČÁK (KTM) 74. Tučně vytištěni jezdci jsou Jihočeši či členové týmu SMS motokrosu Kaplice.

Příjezd k závodišti v Kaplici
Motokrosový areál Blanská kotlina leží těsně za městem Kaplice a bude označen směrovými tabulemi. Vyhrazené parkovací plochy najdou diváci bezprostředně před vjezdem do areálu závodiště.

Z časového harmonogramu PAP OIL CUPU 2006 v sobotu 16. září 2006 v Kaplici
08.00 – 09.25   Volný trénink
10.00 – 12.25   Kvalifikační trénink
13.00 – 13.25   Slavnostní zahájení s představením jezdců
13.30 – 15.20   Postupně první jízdy tříd 125ccm, Veterán, Open
15.50 – 17.40   Postupně druhé jízdy tříd 125ccm, Veterán, Open


Kulturní dům v Kaplici:
od 18.00   Otevření sálu
od 19.00   Vystoupení kapely TRIP
od 20.00   Vyhlášení výsledků PAP OIL CUPU 2006
od 21.00   Vystoupení kapely TRIP
od 23.30   Diskotéka

Slavnostní večer je přístupný veřejnosti

PR


 
 
Fotogalerie:   Hungarian Baja 2006, foto Roman Šiška

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose