www.car.cz
 

Před Třebíčí – Liška chce sucho, Tuček by uvítal mlhu a déšť
     15.9.2006 09:50 - tisková zpráva


Dvě posádky budou při Horácké rally, předposledním podniku letošní sezony MMČR rally s centrem v Třebíči reprezentovat Klub Fox Racing team. S vozem Mitsubishi Lancer Evo IX se podruhé na domácích tratích představí Milan Liška, se šestou evolucí Lanceru pojede tradičně Marcel Tuček.

 

Milan Liška se opět představí společně s navigátorem Pavlem Kestlerem, jenž ze zdravotních důvodů musel vynechat předchozí Barum rally Zlín. V okolí Třebíče bude posádka trochu limitována tím, že seznamovací jízdy absolvovala ve zkrácené formě, neboť ve čtvrtek před soutěží došlo i na testování a ladění nové „evo devítky“.

 

„Z Maďarska přijel technik a podařilo se nám vyladit motor, resp. jeho řídící jednotku. Díky tomu ale máme polovinu vložek jen napsanou a nestihli jsme je zkontrolovat. To určitě není optimální, protože loni jsem tu jel s Billy Latifem a absolvovali jsme vlastně jen pátek. Ale snad to všechno zvládneme. Hlavně aby vydrželo počasí a tratě nebyly moc oslizlé,“ doufá před startem Horácké rally Milan Liška.

 

Zatímco Milan Liška by v Třebíči rád závodil na suchu, jeho týmoví kolegové Marcel Tuček a Václav Tesař by raději jeli za mlhy a na vodě, neboť na takovém povrchu mají větší šanci smazat nebo alespoň eliminovat handicap staršího vozu.

 

„S „evo šestkou“ už moc šancí proti „osmičkám“ a „devítkám“ za normálních okolností nemáme. Proto je pro nás vždycky lepší, když se jede za sychravého počasí, jako bývalo v Třebíči v posledních letech,“ říká Marcel Tuček.

 

Marcel Tuček se na start Horácké rally naposledy postavil v roce 2002 a na tehdejší ročník soutěže má kuriózní vzpomínku. „V Třebíči jsem tehdy startoval se sádrou na palci, protože mi během přípravy spadl na nohu diferenciál, takže jsem pak musel jet s jednou velkou a jednou malou botou. Tím ale nebyl problémům konec. Když jsme jeli auto před závodem vyzkoušet, rozsypala se nám úplně nová převodovka a mechanici měli o práci postaráno.

 

Já jsem ležel na hotelu, protože mi nebylo dobře. Když pak dávali auto do uzavřeného parkoviště, předali klíčky mému spolujezdci Vaškovi Tesařovi. Druhý den jsme přišli na start, vzal jsem za kliku a nic. Tak se Vaška ptám, zda má klíčky, ale ten vše zapřel,“ vzpomíná s úsměvem Marcel Tuček.

 

„Mechanici proto vyrazili na hotel, kde je našli a přivezli nám je zpět. Samozřejmě jsme prošvihli svůj start a začínali proto s penalizací. Když jsme přijeli k rampě, pořadatelé nám nedovolili projet kolem ní, ale museli jsme se zařadit mezi vozy čekající na start a nabrali další ztrátu a tudíž nám hrozila i další penalizace.

 

To se ovšem naštěstí hned vyřešilo a pořadatelé ji anulovali. Jak špatně ale celý týden před soutěží začal, tak nakonec dobře skončil. Nevzdali jsme se, bojovali až do konce a díky dosaženému výsledku jsme si nakonec zajistili titul vicemistrů republiky

ve skupině N.“

Oproti seznamu přihlášených posádek bude na startu Horácké rally 2006 chybět další posádka Klub Fox Racing teamu ve složení Daniel Běhálek - Petr Černohorský. Liška s Kestlerem a Tuček s Tesařem tak tentokrát budou jedinými, kdo se pro Klub Fox Racing team pokusí vybojovat další body do hodnocení MMČR rally 2006.

 

 

 

KLUB FOX RACING TEAM MEDIA SERVICE

 

 

PR 


 
 
Fotogalerie:   Rally Hořovice 2006 - foto Radek Rochelt

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose