www.car.cz
 

Austrálie - sobota: Jakub Smrž drží osmé místo
     16.9.2006 10:59 - tisková zpráva


GMC Australian Grand Prix
16. září 2006 – 2. kvalifikace

Karel Abraham
23. místo ( čas : 1´39.020 )
 
Ráno jsem skončil na 22.místě. Snažil jsem se naučit lepší stopu a zdokonalit místa, ve kterých jsem si nebyl úplně jistý. Dělal jsem vše pro to, abych v kvalifikaci zajel co nejlepší čas. Hlavním cílem pro odpoledne bylo dosáhnout času pod 1´39. Bohužel se mi to nepodařilo. Hned na začátek mechanici zvolili tvrdší gumu, která mi moc nevyhovuje. Tohle jsme věděli už od včerejška, a proto jsme na posledních deset minut gumu vyměnili za tenčí. Hned se mi jelo lépe. Poslední kolo jsem jel jako moje nejrychlejší, v závěsu za Cortesem, který jel za jezdcem na divokou kartu.

Tento jezdec najednou ubral a proto jsme museli Sandro i já zpomalit, abychom se mu vyhnuli. Docela mě to štve, měl jsem rozjeté nejrychlejší kolo. Motorka byla celý den dobře nastavená. Zítra ve warm upu plánujeme vyzkoušet ještě drobnosti s nastavením. Phillip Island mám hrozně rád a docela mi to tady jde. Doufám, že zítřek už konečně vyjde na první bod. Hlavně nesmím spadnout a musím dobře odstartovat. Dnešek mě mrzí a nejsem vůbec spokojen. Zítra udělám všechno pro to, abych dojel na body. Budu se snažit."


Kuba Smrž
8. místo ( čas : 1´34.327 )

„Ráno jsme jezdili převážně se starými gumami, abychom  na zítra našli typ, který pojedeme. Odjel jsem přesný počet kol jako v závodě. Odpoledne jsem měl už od začátku tréninku smůlu. Nemohl jsem jet tak jak jsem chtěl, protože tam byl vždycky někdo pomalejší nebo rychlejší. Nevyšlo to podle mých představ. Dostal jsem se na svůj ranní čas.

Ke konci jsme dali novou gumu a chtěl jsem ještě víc zrychlit, ale nepovedlo se mi to. Jel jsem za Takahashim, který byl v některých místech rychlejší a v některých místech mě brzdil. Nedalo se jet úplně tak jak bych chtěl. Jsem docela spokojen, protože zítra budu zase po dlouhé době ve druhé řadě. Všechny tréninky jsem byl do desátého místa a časy jsem jezdil stabilní. Doufám, že tento výsledek zítra potvrdím."

PR

Zuzana Ulmanová


 
 
Fotogalerie:   Barum rallye 2006, foto Jar. Mikala

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose