www.car.cz
 

Rallye Vysočina pro Pecha, zkušeně stříbrný Arazim, skvělé také těsně třetí Trojan.
     17.9.2006 12:52 - Pavel Jelínek


Roli favorita splnil v pátek a v sobotu Václav Pech, který vyhrál sedmnáctý ročník Horácké rallye, sedmý podnik mistrovství České republiky v automobilových soutěžích, čímž  zároveň již před posledním kláním  obhájil  loňský titul.

Obhajobu mu ulehčil i  jeho již poslední možný soupeř v boji o celkové zlato v domácím seriálu Rakušan Achim Mörtl, který do sezóny výborně vstoupil, ale několik posledních podniků se již ze zdravotních důvodů  nezúčastnil.

Pech soutěži jasně kraloval a navíc jel v klidu a předváděl parádičky  všude, kde  to šlo. "Byla to docela těžká soutěž. Rychlostky byly rychlé, navíc v zatáčkách byl vytahaný písek, o kterém jsme ale věděli. Snažili jsme se jet pro lidi, často na ruční brzdu a užívali si to. Uvítali jsme, že Mortl nejede. Mohl jsem jet pro lidi, ve smyku a dělat blbinky. Nemusel jsem se bát, že kdyby se něco stalo a třeba jsme vypadli...  O titul jsem již nemohl  přijít," uvedl šťastný Pech v cíli.

Druhé místo na Vysočině obsadil Václav Arazim a třetí byl klasifikován Karel Trojan, který nakonec porazil o  pouhou sekundu Vojtěcha Štajfa. Také oba tito  jmenovaní jeli   pěkně a  efektně, ale zároveň rychle. Zato střbrný v cíli, zkušený  Arazim, jel  spíše takticky a čistě na "Křečka".

Trojan se zároveň mohl radovat z  kýženého posunu na druhé místo průběžného pořadí mezinárodního mistrovství, které si jistě zaslouží !!

Posledním podnikem MMČR v rallye bude zhruba za měsíc 7. a 8. října  Rallye Příbram.


Výsledky - Horácká rallye 2006:

1. V. Pech, Uhel (Mitsubishi Lancer EVO IX) 1:52:20,2, 2. Arazim, Gál (Mitsubishi Lancer EVO IX) -30,0, 3. Trojan, Řihák (Mitsubishi Lancer EVO VII) -42,3, 4. Štajf, Černoch (Subaru Impreza Sti) -43,4, 5. Votava, Synáč (Mitsubishi Lancer EVO VIII) -1:53,8, 6. Peták, Benešová (Renault Clio S1600) -2:02,9.

Průběžný stav MMČR 2006:

1. V. Pech, Uhel 156 bodů, 2. Trojan, Řihák 91, 3. Mörtl, Schwarz (Rak./Subaru Impreza STi) 84.


 
 
Fotogalerie:   Horácká rally 2006 od Jirky Navrkala

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose