www.car.cz
 

FIA GT: Jarek Janiš po stíhačce těsně za stupni vítězů v Mugellu
     18.9.2006 09:01 - tisková zpráva


Jarek Janiš předvedl v Mugellu další stíhací jízdu, když tým Zakspeed v úvodu zbrzdil déšť, nakonec skončil čtvrtý s minimální ztrátou.

V Mugellu v době startu závodu silně pršelo, jedinou volbou byly mokré pneumatiky. Za Zakspeed rozjížděl Sascha Bert, který měl velké problémy s aquaplaningem a v úvodních kolech hodně ztrácel. Déšť po chvíli ustal a s tím se zlepšila i situace Zakspeedu, Bert postupně vylepšoval pozici.

Jako druhý šel do boxu Andrea Montermini, zkušený italský jezdec odjel solidní stint, který byl kvůli osychající trati mírně zkrácen. V kritické chvíli bohužel nefungovala vysílačka a tým poslal Janiše na přechodných pneumatikách, po pěti kolech pak musel přezout na suché, protože trať už byla z větší části suchá. Český jezdec pak podobně jako v Dijonu předvedl stíhací jízdu, během které postoupil ze sedmého na čtvrté místo.

Na chvíli ho přibrzdil pouze nezaviněný kontakt, chybějící sekundy pak udělaly v závěru velký rozdíl, když Janiš projel cílem v těsném závěsu za dvojicí Maserati. Čtvrté místo není vzhledem k průběhu závodu špatným výsledkem, při převaze Saleenu na suchu však tým i jezdec měli vyšší ambice.

Jarek Janiš: „Nebudu nijak skrývat, že jsme tento víkend pomýšleli výše, bohužel počasí dnes bylo proti nám. Sascha měl v úvodu problémy s aquaplaningem a to bohužel stálo dost času. Jakmile se podmínky na trati zlepšily, bylo to pro nás lepší. K naší msůle byl před mým střídáním s Andreou problém s vysílačkou a vyjel jsem na trať na přechodných pneumatikách, po pěti kolech jsem pak musel pro slicky.

 

Postupně se mi dařilo postupovat ze sedmého místa dopředu, při souboji s Piccinim ale došlo ke klizi. Byl jsem v suché stopě a nechal mu tam místo, bohužel on na vlhké trati neudržel vůz pod kontrolou a po kontaktu jsem musel projet kačírkem, což nás stálo asi devět sekund. Piccini se mi po závodu omluvil, že mu vůz ucuknul. Pak jsem se dotáhnul těsně za třetí místo, stejně jako v Dijonu jsme ale potřebovali, aby byl závod o pár kol delší.“

 

 

FIA GT: Janišův vůz pojede z první řady - (16.09.06)


Jarek Janiš zasáhl v sobotu v Mugellu pouze do volného tréninku, kvalifikaci jel Sascha Bert, který zajel druhý čas.


Sobotní program začal v Mugellu druhým volným tréninkem, který proběhnul ještě na suché trati. Český jezdec měl v popisu práce ověření vyvážení vozu pro závod a byl s ním spokojen. Odpolední kvalifikace měla dramatický průběh, protože se začalo na mokré trati, která průběžně osychala. Za Zakspeed nastoupil Bert, který na poslední chvíli dokázal zajet druhý čas a měl by závod i rozjíždět.

 

Jarek Janiš: "Myslím, že pro zbytek víkendu jsme v dobré pozici. Dnes jsem jel pouze volný trénink, ve kterém jsem ověřil nastavení vozu pro závod. Vzhledem k množství paliva a opotřebení pneumatiky byly dosažené časy velmi dobré. Uvidíme, co udělá počasí, sucho by nám určitě vyhovovalo více."

 

BPA


 
 
Fotogalerie:   Ecce Homo Historic 2006 od Tondy a Pavla Malého

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose