www.car.cz
 

Michal Filla vyhrál i s několikanásobnou zlomenou a má zase titul
     21.9.2006 21:05 - tisková zpráva


Brno – Na Masarykově okruhu v Brně se konaly tento víkend poslední dva závody Mistrovství ČR. Michal Filla i přes několikanásobnou zlomeninu nártu překonal bolest a zvítězil v sobotním i nedělním závodě  třídy do 250ccm. Získal tak již druhý titul mistra ČR v této kubatuře a obhájil  loňské vítězství.

 

     I když se zranění neléčí tak rychle, jak jsme předpokládali, Michal  přesto statečně  nastoupil do obou závodů. Během čtvrtečních tréninků však jen s velkými obtížemi zajížděl konkurenceschopné časy. V pátek během první kvalifikace sice opět ubral nějakou tu desetinu, i to však stačilo „až“ na 2. místo.

 

Druhá kvalifikace se odehrála v sobotu  časně ráno, taktizovali jsme a Michal odjel pouze několik kol pro kontrolu motocyklu před prvním závodem. Jeden ze soupeřů zrychlil a Michalovi tak patřilo 3. místo na startu.

 

    V sobotním závodě jsme se řídili radami doktora Costy, který pečuje o závodníky seriálu MotoGP, a upravili obuv. Michal odstartoval jako první, následován rivaly Mayerem a Veckem. Již během prvního kola se dvojice  Mayer, Filla utrhla a jela vlastní závod. Jirka Mayer, přímý soupeř Michala, v celkové klasifikaci zaostával o pouhých 5 bodů. Během závodu si několikrát prohodili pozice.

 

Do posledního kola najížděl první Mayer, Michal těsně za ním. V závěrečné části okruhu však Michal zaútočil a udržel prvenství až do cíle! Výkon umocnilo Michalovo belhání o berlích pro věnec na stupně vítězů. Toto vítězství a zisk cenných bodů již uklidňovalo situaci před nedělním závodem.

 

     Nedělní start i průběh závodu se příliš nelišil od sobotního klání. Michal opět skvěle taktizoval,  pustil Mayera před sebe, aby se vyhnul případnému útoku, vedoucímu k pádu. V posledním kole Michal zaútočil a obhájil sobotní prvenství. Michal Filla a tým Šrámek racing promotion  získali druhý titul Mistra ČR v řadě, ve třídě do 250ccm.

 

Jiří Šrámek (majitel týmu) : „Skvělý výkon. Michal ač to nebylo jednoduché, i přes značný handicap potvrdil skvělou formu, díky patří samozřejmě i mechanikovi Honzovi Vrbovi, který stroj připravuje.“

 

     O tomto víkendu se také uskutečnila spolupráce Šrámek racing promotion a týmu FGR. Šrámek racing promotion angažoval na poslední závod do týmu FGR ve třídě do 125ccm dva jezdce, Michala Vecka a mladičkého talentovaného, teprve čtrnáctiletého Káju Májka. Tým Šrámek racing promotion dodal know how a leadership, tým FGR, jedoucí na strojích vlastní konstrukce, (motofgr.com) technické zázemí.

 

Zkušený Michal Vecko (jel i třídu do 250ccm) měl bohužel po skvělém startu smůlu, když ho doslova sestřelil soupeř Šembera. Kája Májek přes katastrofický start, kdy odstartoval  bezkonkurenčně poslední , již po prvním kole figuroval na 12.místě. Postupoval dále a zlepšoval i vlastní rekord. Nakonec po skvělém souboji hned čtyř jezdců se prodral na celkově 7. místo, což znamenalo skvělé 3. místo v klasifikaci juniorů.

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Rally Hořovice 2006 - foto Radek Rochelt

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose