www.car.cz
 

Tomáš Kostka v Turecku zlatý a Jan Charouz čtvrtý v závodu F3000
     25.9.2006 07:51 - tisková zpráva


Tým Charouz Racing System dominoval v Tureckém Istanbulu!

Po vydařené sobotní kvalifikaci, kde Tomáš Kostka vybojoval první místo a jeho týmový kolega Jan Charouz čtvrté místo, pokračoval úspěšný víkend pro tým i nadále.

Do sobotního závodu nastupoval Tomáš Kostka z pole position a závod, který se jel celý na vodě, jasně vyhrál. Jan Charouz ztratil v jednom ze soubojů na trati přední přítlačné křídlo a vůz se potom velmi špatně ovládal. Jan nicméně závod dokončil na posledním místě.

V nedělním závodě se startovalo v opačném pořadí, a tak Jan Charouz startoval z první pozice. Celý závod hájil svoje první místo před Italem Ignaziem Belluardem, který je jeho největším soupeřem v celkové klasifikaci. V jednom z posledních kol Ignazio na Jana zaútočil, udělal však chybu a skončil v kačírku mimo trať.

Jan Charouz v závodě zvítězil a upevnil svoji pozici v čele tabulky.

Jan Charouz: "Závod jsem vedl od začátku relativně v klidu. Musel jsem jet hodně opatrně, protože se závod jel za mokra. Bylo důležité neudělat chybu a neskončit v hodinách. Ke konci závodu se auto stávalo trochu nedotáčivé a začal se na mě dotahovat Ital Belluardo. Zhruba tři kola před koncem jsem mu v jedné ze zatáček uvolnil prostor na mokré části tratě, on toho využil, roztočil se a vylétl mimo trať. Do konce sezony zbývají ještě čtyři závody a vše je otevřené." 

Tomáš Kostka: "S formulí F3000 jsem jel první závod na vodě. Start závodu byl za safety carem, podařilo se mi dobře odstartovat a hned od začátku jsem všem odjel. Během závodu jsem neměl žádný větší problém a jen jsem udržoval náskok. Ze začátku závodu bylo na trati velké množství vody, toho jsem využil, protože jsme měli mokrý setup. Pak trať  začala osychat a nastavení mého auta už nebylo tak perfektní. Závod byl pro mě jednodušší, než jsem si před startem myslel".

 BPA


 
 
Fotogalerie:   Brněnská sobotní 3-hodinovka, foto M.Repka

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose