www.car.cz
 

Oficiálně !!: Octavia cup se představí při prestižní akci v Brně - A1GP !!
     25.9.2006 21:05 - tisková zpráva


Vítěz je sice známý, ale sezóna ještě definitivně neskončila

 

V desetileté historii Česká pojišťovna – Škoda Octavia Cupu se několikrát stalo, že se naskytla příležitost odjet v sezóně jeden podnik navíc, mimo oficiální bodování. K podobné situaci dochází také letos a příležitost, při níž se tak stane, je skutečně výjimečná.

 

Pohárové octavie se stanou doplňkem českého podniku formulové A1 GP, který se pojede 7. a 8. října na Masarykově okruhu u Brna.

 

S myšlenkou zvláštního prezentačního podniku, v němž by se české octavie předvedly před četným mezinárodním publikem, které jezdí po celém světě sledovat závody formulového Poháru národů, přišel Václav Brejla. Jezdec a zároveň známý pražský podnikatel pro nápad okamžitě získal také majitele poháru.

 

Bylo to logické, protože v Brně při této příležitosti existuje reálná šance na desítky tisíc diváků. Zároveň jsme si jistí, že atraktivita pohárových závodů českých aut nikoho z motoristických fanoušků jistě nezklame. V časovém harmonogramu se podařilo vyjednat prostor  a byla jen otázka, zda by o jeden závodní víkend navíc měli zájem taky kolegové. Předpokládal jsem, že zájem bude a nemýlil jsem se. Je to skutečně hodně zajímavá šance,“ uvedl Václav Brejla.

 

Závodní podnik bude mít klasický půdorys, v pátek se odjede jeden volný a jeden měřený trénink, v sobotu první a v neděli druhý závod, přičemž postavení na roštu pro první jízdu dají výsledky kvalifikace, v neděli se bude startovat v pořadí daném součtem umístění v měřeném tréninku a prvním závodě. O technickou podporu se bude opět starat Autodružstvo Podbabská. 

 

 Hlavní změnou oproti bodovaným pohárovým závodům bude maximální počet pneumatik, každý bude muset vystačit s deseti kusy suchých gum, počet mokrých omezen není. Dosáhneme tak především naprosto rovných podmínek pro všechny,“ vysvětlil ještě Brejla. „Samozřejmě se pojede o skutečně hodnotné ceny, ale myslím si, že v případě tak významného podniku bude pro každého hlavním motivem především obrovská prestiž a například i fakt, že závody budou vysílány v přímém televizním přenosu na ČT4 Sport,“ doplnil.

 

Dodat ještě lze, že jednorázový prezentační dvojzávod Octavií nese vlastní jméno Škoda - Česká pojišťovna Challenge, aby nebyl spojován s již ukončeným bodováním desátého ročníku Česká pojišťovna – Škoda Octavia Cupu. Podle předběžných informací bude opět naplněné startovní pole a zcela jistě půjde o velice zajímavou tečku za desátým ročníkem prestižního seriálu.

 

 

(25.9. 2006)

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Osecký kopec - závody do vrchu - 23. 9. 2006 - M. Jenčík

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose