www.car.cz
 

Generální řiditelé předních světových výrobců těžkých nákladních vozidel se sešli
     26.9.2006 08:35 - tisková zpráva


Iveco CEO, Paolo Monferino, předsedal 4. světové konferenci užitkových vozidel v Hannoveru

Generální řiditelé předních světových výrobců těžkých nákladních vozidel
a motorů z Evropy, Japonska a Spojených států se sešli 19. září, aby jednali
o úkolech, kterým toto odvětví čelí.

4. světová konference užitkových vozidel, které předsedal výkonný ředitel firmy Iveco, Paolo Monferino, je pokračováním podobných setkání, která se dříve uskutečnila v Amsterodamu, Tokiu a Chicagu.

„Potřeba globální technické regulace je klíčem k našemu odvětví, na jejímž rozvoji se aktivně podílíme,“ řekl p. Monferino. „Jsme přesvědčeni, že toto odvětví a regulační úřady musí spolupracovat při hledání účinných a odpovědných řešení na globální úrovni za účelem zvýšení konkurenceschopnosti a dopravní udržitelnosti.”

Setkání zahájil Bernard Gauvin, předseda Světového fóra pro sladění předpisů pro motorová vozidla Hospodářské komise Spojených národů v Evropě (UNECE WP.29), který hovořil o světových regulacích pohonných látek.

Setkání se zúčastnili rovněž členové a zaměstnanci Společnosti evropských výrobců automobilů (ACEA), Společnosti japonských výrobců automobilů (JAMA), Společnosti výrobců nákladních automobilů (TMA) a Společnosti výrobců motorů (EMA).

 

Rovnocennost pohonných látek, globální sladění předpisů a duševní vlastnictví

 

Členové vedení firem zdůraznili důležitost globální dostupnosti kvalitních pohonných látek jako důležitou podmínku pro ekologický provoz svých výrobků.

Včerejší jednání se zaměřilo také na činnosti sloužící k dosažení potřebného sladění za účelem pokračování v již započatém pokroku v oblasti celosvětového snižování emisí těžkých nákladních vozidel v příští dekádě ekonomickým způsobem.

Pokud se týká duševního vlastnictví, zúčastnění se shodli, že by měli zvýšit tlak na vlády, aby učinily z výroby falzifikátů v oblasti automobilových dílů klíčovou záležitost, mimo jiné i zvyšováním povědomí spotřebitelů o skutečnosti, že většina falzifikátů nízké kvality má závažný dopad na zdraví a bezpečnost.

 


Příprava na budoucí výzvy

Účastníci setkání projednali a schválili, že základní výzvou pro výrobce
a provozovatele nákladních vozidel v průmyslových oblastech světa bude v budoucnu potřeba neustálého zlepšování ekologického a bezpečného provozu, zajištění dostupnosti zdrojů energie a potřeba neustálého zvyšování efektivity a produktivity provozu nákladních vozidel.

Během zabývání se touto problematikou se účastníci dohodli na vytvoření pracovních skupin, které budou zkoumat proveditelnost a perspektivu sladěných metod vyhodnocování emisí CO2, identifikovat efektivní způsoby propagace pobídek v oblasti bezpečných technologií a zkoumat vyhlídky alternativních paliv za účelem uskutečnitelného snížení potřeby ropy.

 

Iveco

Iveco navrhuje, vyrábí a prodává široký sortiment lehkých, středních a těžkých užitkových vozidel, terénních vozidel, městských i meziměstských autobusů
a speciálních vozidel, např. pro protipožární ochranu, terénní účely a civilní obranu.

Iveco zaměstnává 32 000 lidí a provozuje 43 výrobních jednotek v 18 zemích světa za použití vynikajících technologií vyvinutých v 15 výzkumných střediskách. Kromě Evropy má společnost pobočky v Číně, Rusku, Turecku, Austrálii, Argentině, Brazílii a Jižní Africe. Přes 4500 servisních středisek ve více než 100 zemích zajišťuje technickou podporu všude tam, kde jsou používána vozidla Iveco.

www.iveco.com

V Hannoveru, dne 20. září 2006


 
 
Fotogalerie:   PCB 2006 - Divize 4 nad 1600ccm - sprint - foto Alois Folta

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose