www.car.cz
 

SCC: Nissan a Cosworth v Brně s úspěchem
     26.9.2006 16:55 - Vladimír Rožánek


Další díl Sports Car Challenge mohli sledovat diváci na brněnském automotodromu o tomto víkendu, kterému vládlo krásné podzimní počasí. O brněnské vítězství se rozdělili Sinclair s Payrem, a tak boj o titul ještě není definitivně vyřešen. V Brně nestartoval ani Fischer, ani Sabrina Hungebuhler, ovšem náhradou byl Ital Prospero s Lucchini.

 

Do brněnského závodu se také pro tentokrát přihlásili Italové Prospero a Menegheti na strojích Lucchini Alfa Romeo a start v SCC okusil letos i Rakušan Norbert Groer ve stáji Waltera Pedrazzy. Bohužel ani tentokrát nestartoval Gerd Beisel s novou Normou BMW V8, nýbrž jen se starším strojem PRC. Sinclair suverénně vládl tréninkům a první závod získal pro sebe také, i když některé souboje s Payrem a jeho Cosworthem F1 byly velmi zajímavé.

 

Gerd Beisel v sobotu neodstartoval, a tak přišel i o tolik potřebné body.

Do Itala Meneghetiho s Lucchini se neustále navážel Emanuell Pedrazza, až dostal trest v podobě průjezdu boxovou uličkou. V druhé divizi úřadovaly motory BMW. První místo v divizi a celkově třetí na stupních vítězů si zajistil Pius Truffer ze Švýcarska, druhé místo patřilo Kormannovi z Německa a třetí stupínek obsadil nováček Schultis s PRC Honda.

 

V sobotním závodě Sports Car Challenge nestartovaly vozy GT, celkem tak startovalo poměrně malé pole 13 aut. Hallau a Matzinger sice do Brna přijeli, ale kvůli technickým problémům spíše jejich vozy postávaly v boxech.

 

V nedělním tréninku se bohužel porouchal vůz Sinclaira, a tak Jade na startu chyběl. Taktovky se však velmi překvapivě ujal Beisel s PRC BMW a jedno kolo za sebou Payra PRC Cosworth vodil. Pak mu však Rakušan ujel a nikoho na svá záda dýchat nedovolil. Zvítězil s náskokem 22,246s a upevnil si tak vedení v první divizi SCC. Beisel dojel nakonec po boji s Trufferem na druhém místě. Brambory a druhé místo v divizi 2 pak zbyly na Emanuella Pedrazzu s PRC Honda.

 

Třetí místo odvezl ve slabší prototypové divizi Němec Kormann s PRC BMW. Mezi GT vozy v neděli už kraloval Peter ze Švýcarska, před Rakušanem Dragounem. V neděli opět nestartoval Matzinger, na startu se neobjevil ani Pfefferkorn s PRC Opel, a tak se diváci, kterých se mnoho nesešlo muselo spokojit s polem 15 vozů. Na startu chyběl Pavlík s krásným Picchio Alfa, který na jaře tento stroj přivezl ukázat brněnským divákům.

 

Výsledky SCC BRNO:

 

  1. závod

Sinclair (GB) Jade 2 Nissan V6

Payr (F) PRC Ford Cosworth V8 F1

Truffer (CH) PRC BMW C3

Kormann (D) PRC BMW C3

Schultis (D) PRC Honda CN

Munch (D) Norma M20 Honda CN

Wolfert (D) MPR Opel C3

E.Pedrazza (A) PRC Honda CN

 

  1. závod

Payr (F) PRC Ford Cosworth V8 F1

Beisel (D) PRC BMW V8

Truffer (CH) PRC BMW C3

E.Pedrazza (A) PRC Honda CN

Kormann (D) PRC BMW C3

Munch (D) Norma M20 Honda CN

Schultis (D) PRC Honda CN

Groer (A) PRC Opel C3

 

Další závod čeká účastníky SCC na italské Monze.


 
 
Fotogalerie:   PCB 2006 - Sports Car Challenge - neděle - foto Alois Folta

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose