www.car.cz
 

Pařížský autosalón 2006: SEAT představí ve světové premiéře Alteu XL
     27.9.2006 11:05 - tisková zpráva


NADCHÁZEJÍCÍ PAŘÍŽSKÝ AUTOSALON
• Vedle Altey XL bude hvězdou stánku SEAT také nový León Cupra
• Stánek SEAT se představí v novém designu

Nadcházející Pařížský autosalon, který se koná od 28. září do 15. října, si SEAT vybral jako scénu pro světovou premiéru nového modelu Altea XL. Nová Altea XL nabízí stejný sportovní temperament a špičková technická řešení jako její menší sourozenci, ale je zaměřena především na rodiny oceňující prostorný interiér a rozměrný zavazadlový prostor, provázený špičkovou úrovní bezpečnosti.

SEAT Altea XL je o 187 mm delší než základní model, což zajišťuje vynikající komfort cestujícím a bohatý prostor pro zavazadla. Původní objem zavazadlového prostoru modelu Altea - 409 l se zvýšil na 532 l a posunutím zadních sedadel až o 140 mm dopředu ještě dále vyroste na 635 l, což je nejvyšší hodnota v dané třídě vozů.

Nejnápadnějších stylistických změn doznala záď vozu, která získala měkčí rysy, zdůrazňující rodinný charakter modelu. Nejvíce zaujmou rozměrná koncová světla, která jsou zčásti včleněna do blatníků a zčásti umístěna ve výklopných zadních dveřích. Funkci rodinného vozu podtrhují i sériově montované střešní nosiče.

Nový León Cupra

Další pařížskou novinkou je León Cupra. Charakterizuje jej špičkový design, nejnovější technologie a nekompromisně sportovní síla. SEAT León Cupra disponuje motorem 2.0 TFSI o výkonu 177 kW (240 k), díky němuž dosahuje parametrů, za které by se nemusel stydět ani vůz seriálu WTCC – maximální rychlosti 247 km/h a zrychlení z nuly na 100 km/h za pouhých 6,4 sekundy.

Tradičním znakem modelů Cupra je jejich atraktivní sportovní vzhled a ani nový León není výjimkou. Již na první pohled jej prozrazuje speciální přední nárazník s masivními otvory pro přívod dostatku čerstvého vzduchu pro silný motor, výrazná osmnáctipalcová litá kola (7,5J x 18“) a leštěná oválná koncovka výfuku. V černě laděném interiéru na první pohled zaujmou exkluzivní extrémně sportovní sedadla s výrazným bočním vedením, která doslova obejmou tělo, speciální, perforovanou kůži obšitý sportovní volant výrazně vystupující proti červenému pozadí a hlavice řadicí páky. Interiér oživuje bílý přístrojový štít a sportovní kovové pedály. Podobně jako u Ibizy Cupra je střed zadních dveří Leónu ozdoben logem Cupra a vnější zpětná zrcátka jsou provedena v ebenově černé barvě.

Hned vedle nového Leónu Cupra bude na stánku SEAT vystavené jeho závodní dvojče – okruhový speciál León, s nímž SEAT letos velmi úspěšně bojuje v  seriálu mistrovství světa WTCC.

SEAT se v Paříži pochlubí zcela nově stylizovaným stánkem. Na ploše téměř 1500 čtverečních metrů designéři za použití skla, oceli a barevných odstínů bílé, černé, stříbrné a červené vytvořili působivou scénu pro prezentaci kompletní modelové řady SEAT.

PR


 
 
Fotogalerie:   Klausen 2006 podruhé, foto Antonín Malý

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose