www.car.cz
 

Časopis RALLY - září 2006 : Barumka, Vyškov, Německo, Finsko, Japonsko.....
     27.9.2006 11:22 - tisková zpráva


Barum rally Zlín - Kresta ovládl Barumku Když se roznesla zpráva o neúčasti Giandomenica Bassa na letošní Barum rally Zlín, spekulovalo se, že o to vyrovnanější boj svedou zbylí piloti o vítězství. Kvůli Pechovu defektu ale bylo vše jinak. Barumka měla jasného krále v osobě Romana Kresty, který se po více než roce vrátil na domácí půdu. Tentokrát premiérově za volantem produkčního vozu oděného do barev výrobce kuchyňských potřeb. Ani o svůj evropský lesk Barum rally Zlín nepřišla. V první desítce konečného pořadí figurovaly čtyři zahraniční posádky…

Bryan Bouffier - Překvapení Barumky vyvíjí nový peugeot Kdo byl nejpříjemnějším překvapením letošní Barumky? Odpověď na tuto otázku je více než snadná. Sedmadvacetiletý Francouz Bryan Bouffier všechny šokoval bronzovou příčkou.

Škoda Fabia Rallye Cup
Městská RZ Třebíč - Rallysport blíže k divákům S popularitou typických diváckých superspeciálek se stále více potvrzuje platnost úsloví, že na podobných úsecích lze jen málo získat, zato však hodně ztratit. Třebíčská městská zkouška píše svoji historii od roku 1995 a nebylo ročníku, kdy by nepromluvila do celkového pořadí. Dokonce se stala místem řady dramatických incidentů. 

Karel Jirátko – "Podobnou zkušenost už nechci opakovat" Třebíčská rychlostní zkouška má své typické přívlastky. O Cvrčkově havárii již byla řeč v předchozím textu, druhý přívlastek vysvětlíme přímo s účastníkem smolného incidentu, vicemistrem ČR v závodech historických vozů 2000 a zkušeným spolujezdcem Karlem Jirátkem. Pro něj se stala divácká pasáž s dvojicí vraceček a přejezdem mostku při  1. ročníku Horácké historic Rally (2001) na dlouhou dobu noční můrou.

Seat Leon 2,0 TFSI - Španělský dravec Když španělská automobilka přišla s modelovou řadou Cupra, razantně tím oslovila mladší generaci řidičů, kteří si chtěli za volantem vychutnat dynamickou jízdu. V tomto směru se první generace Seatu Leon neztratila, druhá má v pověsti  sportovního vozu pokračovat. A po prvních kilometrech je jasné, že se to španělské značce podařilo.

Böttcher rally Vyškov - Semerádova korunovace Jubilejním patnáctým ročníkem Böttcher rally Vyškov vstoupil letošní šampionát jednodenních soutěží do své poslední třetiny. Kromě Mediasport Mistrovství České republiky ve sprintrallye byla vyškovská soutěž vypsána i jako volný podnik FIA zóny střední Evropa a doslova za pět minut dvanáct se pořadatelům podařilo získat statut Mistrovství Slovenska. Naši východní sousedé tak brali tuto náhradu místo zrušené Rally Nitra všemi deseti.

John Haugland slaví “60” - S okřídleným šípem v srdci Dne 23. září slaví šedesátiny legendární Nor John Haugland, který byl dvě desetiletí smluvním jezdcem mladoboleslavského týmu Škoda. Ve své době byl nejúspěšnějším krotitelem vozů s okřídleným šípem ve znaku a díky častým startům v Československu se u nás těšil větší popularitě než doma. Třikrát vyhrál Barumku i Škoda rally, pravidelně porážel soupeře na mnohem silnějších vozech po celé Evropě.

Německá rally - Opět podle francouzských not, neztratili se ani čeští jezdci Nadvláda citroënů na tratích Německé rally neskončila ani v letošní sezoně. Zásluhou Sebastiena Loeba a Daniho Sorda dokonce získaly double, čímž si tým Kronos Citroën výrazně polepšil i v hodnocení značek. Třetí příčku obsadil Marcus Grönholm s fordem, Toni Gardemeister s další xsarou dokončil soutěž na čtvrtém místě.

Vinařská oblast Mosel-Saar-Ruwer Řeka Mosela a její přítoky Saar a Ruwer se vinou krajinou, ve které pěstovali víno Římané a Keltové už před více než 2000 lety. Nespočet historických objevů, včetně římských vinných lisů, potvrzuje význam vinařské tradice této páté největší vinařské oblasti Německa. Zdejší impozantní krajina, historie, pěstování vína a vynikající gastronomie činí z tohoto regionu také zajímavou turistickou destinaci.

Finská rally - Finsko má Grönholma Šestkrát v posledních sedmi ročnících dokázal Marcus Grönholm triumfovat na domácím závodě světového šampionátu - Neste Oil Rally Finland. Letos se propracoval do čela po druhém testu a do konce soutěže již nikomu ze soupeřů nedal šanci. Zařadil se tak po bok Didiera Auriola (Korsika) a Markku Alena (rovněž Finsko), kterým se něco podobného podařilo v dávné historii mistrovství světa.

Blahodárná sauna Pro každého Fina je sauna svatým místem, kam ruch a pravidla běžného života nevstupují. Je místem relaxace, klidu a očištění.

Citroën C2-R2 - První posel kategorie R Francouzská značka Citroën byla v rally ještě nedávno popelkou a její sporadické aktivity zaváněly exotikou. V posledních letech se však stala měřítkem všech věcí. Především zásluhou fenomenálního Sébastiena Loeba kraluje kategorii WRC, prim hraje také v juniorském šampionátu JWRC. Citroën rozhodně neusíná na vavřínech, ale pilně pracuje na nových soutěžních vozech. Vedle speciálu C4WRC je další novinkou podstatně lidovější verze C2-R2 pro novou kategorii R.

Japonská rally – „27“
Sebastien Loeb dokázal uspět i v nejtěsnějším duelu letošní sezony a při Japonské rally pokořil svého letošního rivala Marcuse Grönholma rozdílem 5.6 sekundy. V celkovém výčtu to bylo již jeho 27. vítězství v seriálu mistrovství světa, čímž překonal dva roky starý rekord bývalého týmového kolegy Carlose Sainze. Druhá a třetí příčka fordů však zamíchala pořadím v hodnocení týmů, kde se vzájemný rozdíl mezi Kronosem a BP-Ford ztenčil na patnáct bodů.


PR


 
 
Fotogalerie:   Vyškov 2006 od Petra Bači

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose