www.car.cz
 

A1GP: Tomáš Kostka pojede v Zandvoortu hlavní závod A1GP !!!
     27.9.2006 13:30 - tisková zpráva


A1GP: Tomáš Kostka pojede v Zandvoortu hlavní závod A1GP, Jan Charouz pojede závod rookie

Perný závodní víkend mají za sebou jezdci týmu Charouz Racing System Junior teamu Tomáš Kostka a Jan Charouz. V Tureckém Istanbulu vybojovali každý jedno první místo, Tomáš v sobotním a Honza v nedělním závodu.

Celkově je v po 14 závodech Jan Charouz první s 22 bodovým náskokem na třetí místo, kde je Ital Ignazio Belluardo. Druhý je další jezdec Charouz Racing Systemu Jarek Janiš, který již dále nemůže startovat, protože jede FIA GT /viz dále/.V pořadí teamů je na tom Charouz Racing System Junior team ještě lépe. Vede před zbývajícími čtyřmi závody o 68 bodů.

Po zralé úvaze a po vyhodnocení výsledků, se tým rozhodl nominovat Tomáše Kostku do hlavního závodu A1GP v holandském Zandvoortu, který se pojede již příští víkend. Jan Charouz bude bojovat v závodě rookie, který je letos nově součástí A1GP. Oba jezdci v Turecku prokázali svoje kvality a oba jsou stejně rychlí, ale tým upřednostnil o tři roky staršího Tomáše Kostku, zvláště pro jeho více zkušeností. Ve prospěch Jana Charouze sice hovořila znalost okruhu v Zandvoortu, ale Tomáš Kostka dostane k dispozici specialistu na okruh v Zandvoortu, a již odletěl na trať natrénovat..

Jan Charouz se tak bude moci více soustředit na možnost získání titulu v F3000 International Masters.  Zbývající jezdci českého A1GP týmu, jednička teamu Tomáš Enge a dvojka  Jarek Janiš, závodí o následujícím víkendu v jiných sériích. Tomáš Enge bude startovat v zámořské American Le Mans Series jako tovární jezdec Aston Martin, kde má šanci na celkové prvenství, a Jarek Janiš v závodě FIA GT za team Zakspeed, kde má také šanci na celkové vítězství . 

 

BPA


 
 
Fotogalerie:   Naši zlatí vrchaři z Buzetu 2006 - D.Michl a M.Svoboda

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose