www.car.cz
 

Matějovský junior i Polák Lukas o sobě při PC Brna dávali vědět
     28.9.2006 15:48 - tisková zpráva


Do pátého podniku BMW 1 Challenge 2006 nastoupili nově dva týmoví jezdci O2 Prima Teamu - Michal Matějovský a polský jezdec, vynikající talent motoristického sportu, Robert Lukas.

Ten také vyhrál sobotní ranní měřený trénink. Start závodu mu však úplně nevyšel, měl navíc kolizi s Kusým jr. a tak se před něho dostali Dolák, Firla, Honzík i jeho stájový kolega Michal Matějovský. Poslední tři jmenovaní pak tvrdě bojovali o vítězství sobotního závodu.

Matějovský od pátého kola vedl. V sedmém kole měl ale kolizi s Honzíkem, což znamenalo určitou ztrátu. Do cíle patnáctikolového nakonec dojel na velmi dobrém třetím místě. Polský kolega Robert Lukas skončil v prvním závodě na místě čtvrtém.

V neděli si týmoví jezdci jakoby prohodili role. Měřený trénink lépe vyšel Michalovi Matějovskému, když si vybojoval druhou řadu pro startovní rošt závodu s třetím nejlepším časem. V cíli byl ale čtvrtý, zatímco Polák Lukas skončil druhý za Honzíkem. Třetí pak dojel Lumír Firla.

Kompletní výsledky v pořadí již 9. a 10. závodu soutěže BMW 1 Challenege jsou uvedeny na stránkách www.bmw1challenge.com, další závodní víkend je plánován opět do Brna v rámci A1 GP na dny 6.-8. 10. 2006. Poslední dva závody se pak pojedou opět v Brně a to ve dnech 20. - 21. 9. 2006 (EPILOG).

Týmoví jezdci sbírali vavříny

Příjemné teplé počasí babího léta dokreslovalo pohodovou atmosféru předposledního podniku Mistrovství České republiky, který se konal ve dnech 22. - 24.9. na brněnském Masarykově okruhu.

V Divizi 4 se v sobotu ve vytrvalostním tříhodinovém závodě na špici ve třídě do 2000 ccm objevovali jezdci O2 Prima Teamu - s AUDI A 4 ST Miroslav Forman a Juraj Šedivý a s Alfou Romeo 147 GTA Michal Matějovský a Jiří Nykodým. Forman a Šedivý skončili v cíli tříhodinového závodu na druhém místě při dosažení průměrné rychlosti 129,481 km/hod. Hned za nimi, na místě třetím, skončili jejich týmoví kolegové Matějovský s Nykodýmem (průměrná rychlost 129,296 km/hod). Vytrvalostní tříhodinový závod vyhrála posádka Menabde/Duda s vozem Alfa Romeo 147 GTA při dosažení průměrné rychlosti 130,705 km/hod.

Týmový výsledek mohl být ještě lepší, ale u třetí posádky Urban/Lepka došlo na druhém voze Alfa Romeo 147 GTA krátce po začátku závodu k poruše motoru a mechanici pak měli plné ruce práce, aby se motor opravil a vůz byl tak v pořádku na start nedělního sprintu. V něm pak velmi dobře zajel Juraj Šedivý s vozem AUDI A 4 ST, když skončil za Maděryčem (BRT, AUDI A4 ST) a Jupou (Křenek Motorsport, Škoda Octavia) na třetím místě. Ani další týmoví jezdci se neztratili. Na šestém místě Jan Urban s Alfou Romeo 147 GTA, Jiří Nykodým dojel s další Alfou na devátém místě a týmový nováček David Šita skončil s vozem Škoda Octavia na místě třináctém.

PR


 
 
Fotogalerie:   SCC a národní formule Brno, foto M.Repka

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose