www.car.cz
 

Ondřej Ježek v ME Superstock 600 v Imole havaroval , byl sestřelen
     1.10.2006 00:30 - tisková zpráva


Ondřej Ježek v devátém závodě Mistrovství Evropy Superstock 600 havaroval ze šestého místa a cíl závodu tak poprvé v tomto šampionátu neviděl.

Na italském okruhu Enza a Dina Ferrari v Imole pokračoval evropský šampionát třídy Superstock 600. Motocyklový závodník Ondřej Ježek nastoupil k tomuto závodu s cílem zaútočit na čtvrtou pozici v celkové klasifikaci, na kterou mu před dnešním závodem chybělo sedm bodů. Bohužel již v úvodní kvalifikaci Ondra havaroval, nicméně v té druhé dokázal zajet vynikající čas 2:00,267, který ho postavil na nejvýhodnější pozici druhé startovní řady.

V závodě poté Ondra nejprve bojoval s přilnavostí zádní pneumatiky, po dokonalém prohřátí tohoto styčného bodu mezi jezdcem a asfaltem se student španělského gymnázia v Brně postavil čelem k boji se soupeři. Lehce dojel domácího Costantiniho, kterého se chystal předjet. Ital však nezvládl svůj stroj a havaroval. Letící motocykl bohužel zasáhl Kawasaki našeho jezdce, pro kterého tak devátý závod skončil po třech kolech.


Již příští pátek začínají tréninky na poslední závod této sezóny, který se pojede na francouzském okruhu Magny-Cours. Zde se pokusí Ondřej Ježek zaútočit na co nejlepší umístění v celkové klasifikaci letošního Mistrovství Evropy Superstock 600, kde je prozatím na šestém místě, když jeho ztráta na pátou pozici činí sedm bodů.

Ondra Ježek:
První trénink jsem měl z jízdy dobrý pocit. Cítil jsem mnoho rezerv. Bohužel v první kvalifikaci mi podjelo přední kolo hned ve druhém měřeném kole. Při pádu jsem s sebou vzal i Patrika Vostárka. Do druhé kvalifikace se nám podařilo podvozek vylepšit a svůj čas jsem si zlepšil o pět vteřin. Na závod jsem se těšil, v prvním kole jsem ale bojoval se zadní pneumatikou, která neměla pravděpodobně optimální teplotu. První čtveřice mi proto trošku poodjela a předjel mě Costantini.

Ve třetím kole jsem na něj začal útočit, ale bohužel na výjezdu ze šikany Variante Alta Costantini dostal highsider a já trefil jeho padající motorku, které se již nedalo vyhnout. Hodně mě to mrzí, ale pozitivní na tomto víkendu je fakt, že se nám podařilo nalézt výborné nastavení podvozku. Získané zkušenosti s novým pérováním se budu snažit zúročit v posledním závodě na okruhu v Magny-Cours.“

Výsledky závodu AA Cup Superstock 600 – BRNO
1.- D. Giugliano (ITA-Kawasaki)  17:56,316
2.- X. Simeon  (BEL-Suzuki)  +1,731
3.- S. Barrier  (FRA-Yamaha)  +11,226
4.- M. Magnoni  (ITA-Yamaha)  +13,496
5.- R. Ten Napel (HOL-Yamaha)  +14,932
-------------------------------------------------------------------------
DNF Ondřej Ježek (CZE-Honda)  -6 kol


Petr Štola
www.racing-foto.com


PR


 
 
Fotogalerie:   WTCC 2006 - závod F3000 v Brně, foto Fr. Kocman

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose