www.car.cz
 

Z Itálie se vracejí tři čeští mistři Evropy v závodech do vrchu !!!
     1.10.2006 20:03 - tisková zpráva


Na posledním podniku seriálu závodů Mistrovství Evropy historických automobilů do vrchu, který se konal o víkendu 30. září - 1. října 2006 v severoitalském městečku Chianti, se ukázali čeští reprezentanti v tom nejlepším světle: kromě Josefa Michla, který měl se Škodou 130 RS svůj třetí titul mistra mezi historiky v řadě jistý již tři závody před koncem sezóny, domů odjíždějí ozdobeni nejvýznamnějšími vavříny i František Čečil, který se svým Hakarem získal již druhý titul evropského šampióna, a Lubomír Foral, pro něhož je zisk titulu mistra Evropy (s historickou formulí MTX 1-02) premiérovou událostí.

 

Všechny tři vozy, s nimiž čeští jezdci získali tituly ve všech pro letošek obsazených kategoriích, jsou české výroby: nejstarší mezi nimi je Hakar, jednosedadlový otevřený sportovní vůz z padesátých let. Formule MTX 1-02 pochází z dílny českého výrobce sportovních vozů MTX a všechny její modifikace patřily vždy mezi nejrychlejší formulové vozy na závodních okruzích i kopcích.

 

Proslulou Škodu 130 RS jistě není třeba nijak představovat, je to dlouhodobě nejúspěšnější závodní nástroj z českých dílen, jaký se kdy po evropských okruhových i vrchařských tratích proháněl.

 

Rok 2006 tak byl pro české vrchaře možná nejúspěšnějším rokem v celé historii závodů Mistrovství Evropy: tři tituly mistrů pro historiky Josefa Michla, Františka Čečila a Lubomíra Forala, druhé místo a Trofej FIA pro Dana Michla v kategorii 1 cestovních vozů, za ním na čtvrtém místě byl klasifikován Vladimír Doubek, na pátém Jaromír Malý, šestý byl Petr Vojáček a do první desítky se ještě na osmé místo dostal David Losman, v kategorii 2 (mezi sportovními vozy) získal čtvrté místo Otakar Krámský a páté nováček sezóny Milan Svoboda.

 

Uvidíme, jak si všichni povedou v příští sezóně..

 

Jana Michlová


 
 
Fotogalerie:   Naši v Imole 2006, foto Petr Štola

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose