www.car.cz
 

Tatra 603 Team na Jarní ceně opět s Ecorrou V8
     Pavel Jelínek


I letos uvidíme především ve vytrvalostních závodech MMČR D4 TATRA 603 TEAM z Kopřivnice, jenž pojede opět, stejně jako v minulých sezónách s ryze českým sportovním vozem TATRA ECORRA V8.
Motor, který pohání Tatru je vzduchem chlazený osmiválec o výkonu 430 koní, se zdvihovým objemem 4423ccm. Auto dosahuje maximální rychlosti 320Km/h, což je pěkná rychlost, váží 1150Kg. Vůz disponuje také šestistupňovou sekvenční převodovkou.

Pilotovat tento vůz budou jezdci Stanislav a Zdeněk Hajdůškové a Bohuslav Krčmář.
Stanislav Hajdůšek plní funkci jezdce, manažera, a lepiče nálepek. Mezi koníčky patří také hokej, v němž se stal reprezentantem v 53 startech za národní team. Jeho bratr Zdeněk je také příznivce hokeje a jeho největším zážitkem byla Rallye Paris – Dakar v roce 1988 na Tatře 815 6*6.
Třetím pilotem Kopřivnického teamu bude Bohuslav Krčmář, jehož největším dosavadním úspěchem se stalo 5. místo absolutně v poháru Škoda Pick-up. Mezi úspěchy lze zařadit loňské 10. místo v brněnském Epilogu.

Dalším vozem, kterým disponuje TATRA 603 team, je právě TATRA 603 B5. S tímto vozem sbírají vavříny ve veteránských rallye. Pravidelně se zůčastňují například rallye Trondelag v Norsku.
Vůz pohání vzduchem chlazený benzínový motor se čtyřmi karburátory Weber o zdvihovém objemu 2472ccm s výkonem 160 PS. Vůz má manuální 4 stupňovou převodovky a nejvyšší rychlost může činit až 195km/h dle použitého převodu.Vůz se zůčastňuje i výstav historických závodních vozů.

Největším přáním teamu, je alespoň jednou porazit Charouzův Mercedes DTM v MMČR D4 s vozem TATRA ECORRA V8 SPORT. Trochu zklamání přináší teamu spolupráce s mateřským závodem TATRA, jenž tento team nepodporuje žádnými finančními dotacemi.

Na závěr uveřejňujeme sestavu pravděpodobných míst k setkání s těmito krásnými kopřivnickými vozy, ať již na závodní dráze, nebo co by výstavního exponátu na výstavách.

Mistrovství ČR závodů automobilů na okruzích - Tatra Ecorra sport V8

Květen, 1. - 2. – Automotodrom Brno, Jarní cena
Květen, 14. - 16. – Autodrom Most, ČP, Škoda Octavia weekend
Červen, 5. - 6. – Autodrom Most, GT Classic Grand Prix
Srpen, 14. - 15. – Autodrom Most, Interserie weekend
Září, 25. - 26. – Autodrom Brno, Podzimní cena
Říjen, 8. - 9. – Autodrom Brno, Epilolog 2004

Tatra 603 B5
Červen, 19. - 20. - Rally Trondelag – Norsko
Červenec, 28. - 31. - Ennstal Classic – Rakousko

Výstavy 2004
Essen Detschland – výstava historických závodních automobilů
Autotec Brno – stánek firmy WEBASTO Thermo – termín červen , Tatra Ecorra Sport V8
Tatra muzeum Kopřivnice – stálá výstava vozu Tatra 603 B5, Prosinec Tatra Ecorra
Strojírenský veletrh Brno - září

Vl. Rožánek, www.car.cz

 


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose