www.car.cz
 

České Octavie se představí mezinárodnímu publiku při A1GP v BRNĚ !!
     5.10.2006 10:39 - tisková zpráva


Škoda – Česká pojišťovna Challenge

 

 

Možnost prezentovat se i po skončení oficiálního desátého ročníku Česká pojišťovna – Škoda Octavia Cupu nebylo možné upřít  pilotům pohárových Octavií ani v rámci českého podniku A1 GP.

 

Společnost Auto Brejla s.r.o. se tedy stala promotérem a hlavním organizátorem dvojzávodu, v němž se o víkendu mezi daty 6.10. a 8.10. 2006 střetne na brněnském Masarykově okruhu  většina účastníků nejlepší domácí okruhové série.

 

Majitelům poháru, tedy společnostem Škoda Auto a Česká pojišťovna, se tento nápad líbil a tak jej podpořili. Prezentaci aut z nejlepšího českého poháru uvítali i naši další partneři a tak jsme celou záležitost realizovali jako samostatnou ukázku českého okruhového závodění, ukázku českých aut, ale i dovednosti českých jezdců a týmů.

 

Kulisa prestižního formulového Poháru Národů bude Octaviím jistě slušet,“ řekl promotér a pilot v jedné osobě, Václav Brejla.

 

Celý závodní víkend se odehraje na trochu odlišném půdorysu, než na jakém probíhaly ty dosavadní. Hlavní rozdíly jsou ve způsobu bodování, stavění vozů na rošt po kvalifikacích a závodech, ale i v tom, že každé auto bude mít přiděleno jen deset označených suchých pneumatik, aby podmínky pro všechny byly zcela srovnatelné.    

 

V Brně se musí, stejně jako na všech ostatních světových okruzích,  program celého víkendu přizpůsobit předem danému formátu formulových bojů. Tréninky a dva závody pohárových Octavií budou  jistě důstojným doplňkem v časech, které budou hodně sledovány fanoušky. Páteční volný trénink začíná dopoledne v 9,40 a odpolední oficiální kvalifikace odstartuje ve 14 hodin a 10 minut.

 

V obou případech budou jezdci mít k dispozici půl hodiny k dosažení co nejlepšího času. Sobotní první závod začne v deset hodin dopoledne a v neděli dopoledne mezi hlavními jízdami formulí v 11 hodin a 55 minut bude zahájen druhý závod. Obě jízdy jsou podle propozic vypsány na vzdálenost 60 – 80 kilometrů a to v případě brněnského Masarykova okruhu představuje 12 kol.

 

Mnoho nadšených příznivců motoristického sportu doslova z celého světa míří tento víkend do Brna sledovat boje národních formulových týmů. Kromě nich uvidí také Škoda – Česká pojišťovna Challenge.

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Charouz racing F3000 při WTCC 2006 v Brně 2006 od Jirky Navrkala

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose