www.car.cz
 

Totem-mobile. Hold legendě Citroën DS
     6.10.2006 09:33 - tisková zpráva


Legendární Citroën DS, ikona umělecké avantgardy, navržený Flaminio Bertonim, geniálním umělcem a sochařem, i po padesáti letech zůstává inspirací pro současné umělce.

 

V roce 1999 si z Londýna odnesl titul nejlepšího designérského počinu 20. století a jeho mýtická sláva se protáhla až do současnosti. Půl století existence oslavila „dé eska“ při loňském mezinárodním veletrhu současného umění (FIAC) a stejnou výstavu dokumentující sepjetí automobilů a umění obsazuje Citroën i letos.

 

Expozice obsáhne bezpočet děl, pro která se předlohou stal model DS. Mezi autory patří například Arman a Orozco. Jeden z posledních umělců, kteří se modelem DS nechali inspirovat a ovlivnit, je Mac Murtrie, který vytvořil originální technické dílo, které prezentuje nejdůležitější hodnoty značky Citroën. Své dílo – Totem – mobile - představuje na pařížském autosalonu Mondial 2006.

 

Totem symbolizuje úspěšné spojení umění s nejmodernější technologií automobilového průmyslu. Po skončení autosalonu se přesune do sídla Citroënu na pařížském Champ-Elysée.

 

 

Citroën je součástí francouzské skupiny PSA Peugeot Citroën.

 

 

 

Ing. Martina Bedrnová

 

PR


 
 
Fotogalerie:   SCC a národní formule Brno, foto M.Repka

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose