www.car.cz
 

Český tým Intermoto Czech Klaffi před posledním závodem sezóny v Magny Cours
     6.10.2006 09:53 - tisková zpráva


 Před motocyklovým týmem Intermoto Czech Klaffi je poslední závod letošní sezóny. Ve francouzském Magny Cours bude ukončen světový šampionát supersport 2006.

 

Po historickém úspěchu královéhradeckého týmu na okruhu Imola, se celý cirkus WSBK přestěhoval o tisíc kilometrů západněji. V centrální Francii leží vesnička Magny Cours a u ní moderní závodní okruh, který hostí poslední kolo světového šampionátu superbiků a supersportů, doplněný tradičně o šampionáty superstocků 600 a 1000.

 

V týmu Intermoto Czech Klaffi došlo před zahájením posledního závodu k významné změně na pozici jezdce. Francouzského závodníka Mathieu Lagriveho nahradí Holanďan Arie Vos. Matt Lagrive totiž jako oficiální jezdec World Supersport nastoupil v polovině září na okruhu Magny Cours k závodu Mistrovství světa Endurance. Slavný 24. hodinový závod Bol d´Or vyhrál a společně se svými týmovými kolegy oslavil druhý titul mistra světa. Pravidla promotéra FG Sport jsou neúprosná a Matt Lagrive tak nemůže zasáhnout na domácí trati do závodu supersportů.

 

Vedle Arie Vose se představí velmi motivovaný William de Angelis, který hodlá opět proniknout do nejlepší desítky. Willy v závěru šampionátu disponuje výbornou formou. Po nezaviněném odstoupení z desátého místa na Lausitzringu přišlo páté místo v Imole. Na toto umístění chce san-marinský jezdec navázat a pro tým tak získat důležité body do týmového hodnocení.

 

Své další zkušenosti v evropském šampionátu superstock 600 bude v Magny Cours sbírat český jezdec Patrik Vostárek. Mladý pražský jezdec je po zranění v Assenu opět v pořádku, a tak proniknutí do nejlepší dvacítky není zcela jistě pouze snem.

 

Závod třídy supersport startuje v neděli 8. října ve 13:20 hodin a vy jej můžete vidět na TV Eurosport, která ve stejný den vysílá z tohoto závodu hodinový záznam (22:00 hod).

 

Okruh Magny Cours

Okruh Magny Cours se nachází v centrální Francii, nedaleko města Nevers. V posledních letech byl okruh velmi silně modifikován s cílem větší bezpečnosti závodníků. Vedle širokých únikových zón, jenž jsou štěrkového, ale i asfaltového rázu, nalezneme na okruhu i zatáčky, do kterých se brzdí vedle betónové zdi. Samotná dráha měří 4 411 metrů a má 8 levých a 10 pravých zatáček

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Ondra Ježek doma v Brně v akci, foto P. Štola

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose